29/09/2024

Andy Murray će od ponedeljka, prema najnovijem ATP rankingu, na vrhu liste najboljih tenisera na svijetu imati 12.020 bodova, a Novak Đoković 8.905, što iznosi 3.125 bodova razlike.

S obzirom na neočekivan poraz na samom startu prvog ovosezonskog turnira iz serije 1000 u Indian Wellsu, teniska javnost bila je ubjeđenja kako će Đoković smanjiti prednost britanca, međutim, nakon senzacionalnog ispadanja Đokovića u osmini finala ovog turnira, britanski teniser dodatno će čak i povećati prednost nad svojim rivalom u utrci za najboljeg tenisera na svijetu za gotovo 900 bodova jer je izgubio samo 20 bodova, dok je srbijanski teniser, s obzirom da je branilac titule, prema pravilima ATP propozicijama i pravilima ostao bez 910 bodova.

Pored toga Đoković neće biti u povoljnoj situaciji ni na sljedećem po redu mastersu ove serije u Miami-u koji se igra od 20. marta do 2. aprila, gdje je također branilac titule, odnosno branilac 1000 bodova, a Murray “brani” treće kolo iz prošle sezone, što znači da je branilac 45 bodova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *