29/09/2024

U većini evropskih zemalja sami je finiš sezone u okviru domaćih prvenstava, a nakon što se prvenstva završe, slijedi ljetnji prijelazni rok za nogometaše.

Mnogi igrači će, po običaju, mijenjati sredine iz raznih razloga, međutim, zanimljiva je lista nogometaša koji će svoje aktuelne klubove po završetku aktuelne sezone napustiti kao slobodni igrači, odnosno, pojačaće redove nekog drugog kluba bez ikakvog obeštećenja.

Među igračima koji su uskoro slobodni nalaze se neka velika evropska i svjetska nogometna imena, a među njima i jedan reprezentativac Bosne i Hercegovine.

A ovako bi izgledao najbolji tim sastavljen od 11 nogometaša kojima na ljeto ističe ugovor sa trenutnim klubovima:

 

Golman Willy Caballero (Manchester City)

 

Odbrambeni nogometaši John Terry (Chelsea), Pepe (Real Madrid), Gael Clichy (Manchester City), Sead Kolašinac (Schalke04)

 

Vezni nogometašiMichael Carrick (Manchester United), Santi Cazorla (Arsenal), Daniele de Rossi (Roma), Ricardo Quaresma (Besiktas)

 

Napadači Zlatan Ibrahimović (Manchester United), Jesus Navas (Manchester City)

 

Na “klupi za rezervne nogometaše” svoje mjesto bi našli još i golman Atletica iz Madrida Miguel Angel Moya, potom, u defanzivi Johan Djorou iz HSV-a, te Glen Johnson iz Stoke City-ja, za vezni red bi konkurisali još i Lucas Leiva iz Liverpoola, te Tiago Mendes i madridskog Atletica, a u napadu bi “klupu grijao” Klaas-Jan Huntelar iz Schalke-a.

Nema sumnje da bi ovakav tim sastavljen na jednom mjestu bio vrlo konkurentan da se izbori grupna faza Lige Evropskih prvaka u svakoj ligi u Evropi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *