27/10/2024
article-2146502-13278DDA000005DC-442_642x478

Nogometaš Manchester Uniteda i engleske nogometne reprezentacije, Wayne Rooney, ima izuzetno dobra primanja u klubu sa Old Trafforda, ali, poznato je da njegov veliki dio ostavlja u kockarnicama, jer 31-godišnji nogometaš još od tinejdžerskih dana u Evertonu ima problema sa ovisnošću o ruletu i ostalim igrama na sreću koje se nude u casinima.

Tako je britanski The Sun objavio da je Rooney iskoristio odlazak svoje žene i njihovih trojice sinova na putovanje, a koja, inače, ne podnosi što joj suprug kockanjem smanjuje kućni budžet, kako bi otišao u poznati mančesterski casino “235”, gdje je tom prilikom za samo dva sata izgubio čak pola milijuna funti.

Zato je poznati engleski psihoterapeut koji tretira nogometaše ovisne o kockanju i klađenju, Steve Pope, poručio da Rooney pod hitno mora početi borbu protiv ovisnosti o kockanju koja je upropastila brojne engleske nogometaše.

Doskora je ovaj, bez sumnje, veliki nogometaš, odlučivao svojim potezima velike mečeve, pa čak i prvenstva i evropska takmičenja, ali ove sezone Wayne Rooney rijetko igra za “Crvene đavole”, i ko zna, možda je uzrok takve situacije upravo problem sa kockom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *