29/09/2024

U ruskom Sochiju danas je odigran susret grupe B između aktuelnog svjetskog prvaka, Njemačke, i prvaka Azije, selekcije Australije.

U jednom vrlo uzbudljivom susretu u kojem je postignuto pet pogodaka, kombinovana selekcija Njemačke, kakva je, inače doputovala na ovaj Kup Konfederacija, savladala je veoma dobru reprezentaciju Australije, čime je kompletirano 1. kolo Kupa Konfederacija uključujući obje grupe.

U prvom poluvremenu bolja igra selekcije Njemačke koja već u 5. minuti susreta dolazi do prednosti od 1:0, a strijelac pogotka za vodstvo nijemaca bio je Stindl.

https://www.dailymotion.com/video/x5r92xx_lars-stindl-goal-hd-australia-0-1-germany-19-06-2017-full-replay_sport

Izvor: Dailymotion

Iako je u prvom dijelu igre bilo izuzetno mnogo prilika, mahom izabranika Joachima Loewa, drugi pogodak postižu reprezentativci Australije, a strijelac za poravnanje rezultata na 1:1 u 41. minuti susreta bio je Rogic.

https://www.dailymotion.com/video/x5r92s1_tom-rogic-goal-hd-australia-1-1-germany-19-06-2017-full-replay_sport

Izvor: Dailymotion

Međutim, taj rezultat nije dugo stajao na semaforu, pošto su reprezentativci Njemače samo tri minute kasnije ponovo došli do vodstva, a strijelac iz jedanaesterca za Njemačku bio je Draxler u 44. minuti susreta, za, ujedno, rezultat veoma sadržajnog prvog poluvremena.

https://www.dailymotion.com/video/x5r92x6_julian-draxler-penalty-goal-hd-australia-1-2-germany-19-06-2017-full-replay_sport

Izvor: Dailymotion

U drugom poluvremenu Njemačka nastavlja tamo gdje je stala na kraju prvog dijela igre, pa već u 48. minuti susreta povećavaju vodstvo na 3:1, strijelac je ovaj put bio Goretzka.

https://www.dailymotion.com/video/x5r95qq_leon-goretzka-goal-hd-australia-1-3-germany-19-06-2017-full-replay_sport

Izvor: Dailymotion

Australija je u nastavku susreta zaigrala dosta otvorenije ka golu Njemačke u odnosu na prvi dio igre, što im se isplatilo u 56. minuti susreta kada Jurić pogađa mrežu Njemačke, i svojoj reprezentaciji donosi smanjenje rezultatskog zaostatka na 3:2 u korist Njemačke.

https://www.dailymotion.com/video/x5r9806_tomi-juric-goal-hd-australia-2-3-germany-19-06-2017-full-replay_sport

Izvor: Dailymotion

Iako je do kraja meča ostalo više od pola sata igre, iako je bilo mnogo prilika za promijenu rezultata sa obje strane, pogodaka, ipak više nije bilo, pa se susret i završio rezultatom 3:2 za Njemačku reprezentaciju.

Ovom pobjedom “Elf” se na prvom mjestu na tabeli grupe B poravnao sa Čileom, i obje reprezentacije imaju po tri boda, dok su Australija i Kamerun nakon 1. kola bez bodova.

Sutra je na Kupu Konfederacija slobodan dan, a takmičenje se nastavlja prekosutra kada su na rasporedu susreti iz obje grupe.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *