03/10/2024
FK-Sloboda-Tuzla

Odbor za razvoj FK Sloboda Tuzla koji je oformljen prije par mjeseci kao segment kluba koji će raditi na razvoju FK Sloboda, započeo je realizaciju projetka  pod nazivom  “Obojimo kanton u crveno-crnu boju”,a sam projekat podrazumijeva realizaciju mnoštvo  aktivnosti koje predstavljamo u nastavku.

1. Pokretanje marketinške usluge tokom svih događaja u organizaciji Kluba prema privrednim i drugim subjektima, a pod uslovima koji će biti definisani od strane U.O te podjednaki za sve zainteresovane.

2. Promocija Kluba u svim opštinama Tuzlanskog kantona putem organizacije simboličnog kviza kroz nekoliko pitanja vezanih za FK Sloboda i dodjeli određenog broja nagradnih ulaznica za domaće utakmice.  Promocija Kluba će biti ispraćena  video prilozima koji će se emitovati putem klupskih internet stranica.

3. Organizacija redovnog druženja igrača i navijača nakon  domaćih utakmica, kao vid tradicionalnog druženja, a u cilju ostvarivanja neposrednog kontakta navijača i igrača  te dalje popularizacije Kluba.

4. Promocija demo snimka prijedloga nove klupske pjesme koju će navijači imati prilku poslušati u subotu, 29.07. 2017. godine, nakon čega bi, ukoliko se prijedlog prihvati, uslijedila izrada studijskog snimka.

5. Uvođenje članskih kartica

6. News letter svim članovima kluba

 7. Izrada android aplikacije

8. Prodaja petogodišnjih i desetogodišnjih ulaznica

9. Izrada malih serija reklamnih suvenira (majice, šalovi, dresovi, naljepnice) sa tačno definisanim mjestom prodaje, kao preteča realizacije Klupskog Fan-shopa i on-line shop-a  te zaštite  imena i simbola Kluba u nadležnim državnim institucijama

10. Organizovanje volonterske akcije za sređivanje tribine pomoćnog stadiona

11. Akcija prikupljanja sredstava za nabavku Klupskog autobusa

12. Odigravanje prijateljskih utakmica sa takmičarskim ekipama sa područja Kantona u cilju uspostave i razvoja međusobne saradnje klubova te razvoja prijateljskih odnosa.

13. Revitalizacija nekada tradicionalne manifestacije „Crveno-crna noć“

Pokretanje i realizacija projekta „Obojimo kanton u crveno-crnu boju ” smatramo, u sadašnjim okolnostima, neminovnim i neophodnim korakom ka:

–  Daljnjem poboljšanju funkcionisanja našeg Kluba,

Podizanju nivoa povjerenja simpatizera i navijača u strukture Kluba kroz direktno uključivanje u rad Odbora za razvoj,

–  Poboljšanju posjete na utakmicama svih selekcija Kluba,

–  Otvaranju mogućnosti da simpatizeri i navijači finansijski pomognu Klubu na krajnje jednostavan i maksimalno transparentan način.

Decidno definirani ciljevi sa multisektorijalnim pristupom će dozvoliti širinu u radu Odbora i ostalih službi Kluba (PR i marketing služba) pri realizaciji zacrtanih ciljeva projekta. Vremenski rok za realizaciju  nije ograničen, a uveliko će zavisiti od iskazanog interesa navijača i simpatizera, zainteresiranosti privrednih i drugih subjekata.

Odbor za razvoj FK Sloboda Tuzla učinit će sve da  planirane aktivnosti  budu realizovane u što kraćem vremenskom periodu, a pokretanje projekta sa navedenim sadržajem ne znači da svi drugi konstruktivni i korisni prijedlozi neće biti uzeti u razmatranje i realizaciju.

Odbor za razvoj FK Sloboda ovim putem poziva sve zainteresovane simpatizere i navijače da se aktivno, na volonterskoj osnovi, uključe u realizaciju svih planiranih aktivnosti u okviru projekta, jer će upravo ova vrsta angažmana odrediti dinamiku realizacije, a sve što je potrebno je da se javite na mail: „odborzarazvoj@fksloboda.ba“.

(fksloboda.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *