03/10/2024
5081abd711f97b1ffac4

Večeras se širom Evrope igraju prvi mečevi 3. pretkola Evropske lige, a u do sada odigranim susretima favorizovani timovi su osvarili očekivane rezultate, međutim, dogodila su se i dva velika iznenađenja.

Prvo veliko iznenađenje u prvim susretima 3. pretkola najmasovnijeg evropskog klupskog takmičenja napravio je hrvatski predstavnik u ovom takmičenju, ekipa Osijeka, koja je u gostima savladala holandskog i evropskog velika PSV iz Eindhovena rezultatom 1:0. Strijelac zlata vrijednog pogotka za hrvatski tim bio je Barišić u 57. minuti susreta iz jedanaesterca.

Izvor: Dailymotion

Ovaj rezultat Osijeku daje veliko pravo da se nada da u revanšu može očuvati dragocijeni kapital, te napraviti senzaciju ove runde takmičenja i eliminisati ovaj holandski klub.

Za iznenađenje večeri pobrinula se i litvanska Suduva koja je na svom terenu sa visokih 3:0 pregazila švicarski Sion.

Od ostalih rezultata do ovog trenutka završenih mečeva, izdvajamo remi AIK-a iz Štokholma, koji je, podjećanja radi, u prethodnoj rundi eliminisao bh predstavnika, sarajevski Željezničar, i portugalske Brage, rezultatom 1:1, kao i pobjedu turskog Fenerbahcea u gostima kod austrijskog Sturma iz Graza rezultatom 2:1.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *