03/10/2024
Untitledsisic

U vikendu koji dolazi, mečevima drugog kola nastavlja se Liga 12 u okviru Premijer lige BiH, a jedan od zanimljivijih susreta biće igran u nedjelju, 30. jula, u Zenici gdje se sastaju stari rivali Čelik i Sarajevo.

Oba tima prvenstvo su započela porazom, Čelik u gostima, a Sarajevo na domaćem terenu, pa će ovaj susret biti odlična prilika objema ekipama da dođu do prvih bodova u novoj sezoni.

Tim povodom sportskevijesti.com kontaktirale su nogometaša i kapitena Čelika iz Zenice, Aldina Šišića, sa kojim smo porazgovarali o trenutnoj situaciji u zeničkom klubu, te o predstojećem derbi susretu između Čelika i Sarajeva.

Kapiten Čelika iz Zenice korektno je odgovorio na naša pitanja, odnosno, pitanja koja zanimaju naše čitaoce:

 

Od ove sezone ste kapiten Nogometnog Kluba Čelik i sigurno ste upućeni u dešavanja u samom klubu. Recite nam kakva je, generalno, situacija u Čeliku po pitanju raspoloženja samih nogmetaša s obzirom na sav turbulentni period koji je iza kluba?

Pa s obzirom na to kako smo se skupili i kad smo počeli, dobro se trenira i vrijedno radi i sto se toga tiče ja sam lično zadovoljan. Posebno nam je drago sto su Robijaši oni stari i sto pošteno i objektivno gledaju na situaciju u ovoj ekipi i ne traže titulu nego samo maksimalni trud i zalaganje na terenu, što ćemo im mi sigurno priuštiti na svakoj utakmici. Kako za njih, tako i za naš grad.

 

Nas i naše čitaoce zanima kakva su vaša očekivanja u ovom predstojećem susretu drugog kola Lige 12 u okviru Premijer lige BiH sa ekipom Sarajeva?

Mi se svakako radujemo ovoj utakmici, jer bez obzira na razlike u trenutnom stanju u ova dva kluba i poziciju na tabeli, ova utakmica je uvijek derbi. Bilo bi ludo obećati pobjedu s obzirom na tu razliku u trenutnom stanju u klubovima i igračke kadrove, ali sam siguran da ovi moji mladi momci uz podršku naših navijača u nedjelju mogu napraviti senzaciju. Ovim putem bih pozvao sve iskrene navijače Čelika da u što većem broju dođu u nedjelju i daju podršku ovim mladićima, a ja sam siguran da ćemo im vratiti zalaganjem na terenu.”

 

S obzirom na trenutno stanje u klubu i cjelokupnu situaciju, recite nam koji je prvenstveni cilj kluba ove sezone?

Naš cilj ove sezone je opstanak u ligi. Klub se lagano diže, i kako vidite, mi trenutno imamo najmlađu ekipu u Premijer ligizavršio je današnji razgovor za SPORTSKE VIJESTI, nogometaš i kapiten NK Čelik Zenica, Aldin Šišić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *