04/10/2024
img-4570

Večeras su na stadionu “Tušanj” u Tuzli svoj susret 2. kola Premijer lige odigrali domaća Sloboda i Radnik iz Bijeljine.

 

Sloboda Tuzla – Radnik Bijeljina 0:1

Prvo poluvrijeme susreta u Tuzli obilježila je, generalno, neefikasnost domaćeg navalnog reda, odnosno, domaći su imali terensku inicijativu, stvarali šanse, ali bez konkretne završnice, samim tim i bez pogotka, a s druge strane Radnik se bazirao na kontra napade, iz kojih su bili poprilično opasni, međutim, ni napadači gostujućeg tima u samoj završnici akcija nisu bili prisebni, pa se na odmor otišlo sa onih početnih 0:0.

Drugo poluvrijeme dosta slično kao i prvi dio igre. Sloboda ima terensku inicijativu, a Radnik opasne kontra napade, iz kojih su vrlo lahko mogli doći do pogotka, međutim, polušaje Pece i Okića odlično brani domaći čuvar mreže Muminović.

Kako se susret bližio kraju, domaći nogometaši bili su sve nervozniji, a kulminacija je bila vrlo nesportski potez, odnosno, udaranje protivničkog nogometaša dok leži na travi od strane povratnika u “Crveno-crni” dres, Sulejmana Krpića, nakon kojeg mu glavni arbitar današnjeg susreta sasvim opravdano daje direktan crveni karton.

Nakon što su domaći ostali sa igračem manje, ritam igre u potpunosti je opao i sve je ukazivalo da će se ovaj meč završiti bez pogodaka, ali onda u 90. minuti susreta dobra akcija gostiju koju u pogodak pretvara Velibor Đurić za vodstvo, i ispostaviće se pobjedu svog tima na “Tušnju” rezultatom 1:0.

Kada se sagleda ovaj meč, ne može se reći da Radnik nije zaslužio sva tri boda, ali isto tako i da je domaći tim slavio ne bi bilo nezasluženo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *