21/10/2024
22814067_1480126268770319_6896002386142043653_n

Jučer i prekjučer odigrani su trinaestog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Centar, odnosno, trećeg ranga nogometnog takmičenja u Bosni i Hercegovini.

U ovom kolu u okviru Druge lige FBiH – grupa Centar na samo dva od sedam susreta slavili su domaći timovi, na dva meča bilo je neriješeno, dok su se gosti u ovom kolu radovali na tri susreta.

Strijelci su u ovom kolu bili solidno raspoloženi postigavši ukupno 21 pogodak, od toga pet na susretu u Zavodivićima između Krivaje i zeničkog Rudara.

Foto: sportzdk.ba

U derbiju ovog kola u Hadžićima, snage su odmjerili nekadašnji premijerligaš Radnik i Azot iz Vitkovića, a do pobjede i važna tri boda naposlijetku su došli domaći.

Od ostalih mečeva izdvaja se domaća pobjeda Natrona iz Maglaja protiv prošlogodišnjeg prvoligaša Bosne Union iz Sarajeva, potom, gostujuće pobjede zeničkog Rudara u Zavidovićima protiv Krivaje, zatim, trijumf Moševca u gostima kod Jedinstva iz Ljubnića, također, gostujuća pobjeda prvenstvenog lidera Goražda u Tešanjki kod Pobjede, kao i neriješeni rezultati na mečevima između Famosa iz Hrasnice i Usore, te remi na duelu između Ilijaša i Borca iz Jelaha.

Foto: Facebook/ NK Natron Maglaj

 

Svi rezultati trinaestog kola Druge lige FBiH – grupa Centar:

Tabela nakon trinaest kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Centar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *