21/10/2024
image00004_78140071

Proteklog vikenda odigrani su susreti trinaestog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Jug, odnosno, trećeg ranga nogometnog takmičenja u Bosni i Hercegovini.

U ovom kolu u okviru Druge lige FBiH – grupa Jug na samo dva od sedam susreta slavili su domaći timovi, na četiri susreta pobjede su ostvarili gosti, uz jedan neriješen rezultat.

Strijelci su u ovom kolu bili poprilično (ne)raspoloženi postigavši ukupno 17 pogodaka, od toga četiri pogotka na meču u Čitluku između bivšeg prvaka BiH, Brotnja i ekipe Rame.

U derbiju ovog kola između Sloge iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja i lidera prvenstvene tabele, ekipe Posušja, pobjedu su ostvarili gosti, i jedno kola prije kraja jesenjeg dijela prvenstva osigurali laskavi naslov jesenjeg prvaka u okviru Druge lige FBiH – grupa Jug za ovu sezonu.

Od ostalih susreta posebno se izdvaja domaća pobjeda bivšeg prvaka BiH, Brotnja iz Čitkuka protiv ekipe Rame, potom, domaći trijumf gruda protiv Klisa iz Buturović Polja, zatim, gostujuće pobjede Stoca kod Kamešnice iz Podhuma kod Livna, Troglava 1918 iz Livna kod mostarskog Branitelja, također, Tomislava iz Tomislavgrada u gostima kod Neuma, kao i neriješen rezultat na meču između Turbine iz Jablanice i mostarskog Cima.

Foto: Hercegovina.info

 

Svi rezultati trinaestog kola Druge lige FBiH – grupa Jug:

Tabela nakon trinaest kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Jug:

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *