21/10/2024
22851985_1577677828958058_7743571821193162775_n

Tuzlanska Sloboda ove sezone pruža očajne partije u okviru Premijer lige BiH, a kad kažemo očajne, mislimo na činjenicu da je ovaj klub koji je uoči starta sezone smatran za jednog od “potajnih favorita” za naslova prvaka BiH.

 

Tuzlanska Sloboda od predsezonskog kandidata za titulu prvaka BiH došla do statusa aktuelnog kandidata za ispadanje u niži rang nogometnog takmičenja u BiH!

Sloboda se nakon trinaest odigranih kola ovosezonske Premijer lige BiH nalazi na pretposljednjoj poziciji na prvenstvenoj tabeli, odnosno, poziciji koja garantuje ispadanje u niži rang nogometnog takmičenja u BiH, Prvu ligu FBiH.

Naročito zabrinjavajući podatak za sve navijače tuzlanske Slobode je taj da je klub sa “Tušnja” trenutno najneefikasniji tim u Premijer ligi BiH, sa svega šest postignutih pogodaka u dakle, trinaest odigranih prvenstvenih susreta.

 

Nakon gostujućeg poraza Tuzlaka u okviru prošlog prvenstvenog kola, ekipa sa “Tušnja” “postala” Mickey Mouse Sloboda!

Nakon gostujućeg poraza Tuzlaka u prošlom kolu protiv ekipe Radnika iz Bijeljine, šef stručnog štaba Slobode, Slavko Petrović, po završetku susreta je rekao da se više od poraza u Bijeljini nije moglo ni očekivati.

Kao razlog takve izjave, Petrović je, nadalje, naveo da je zbog izostanaka iz tima nekoliko povrijeđenih, a rastom visočijih igrača, protiv Radnika bio “prisilijen” na teren poslati petnaest Mickey Mousa, aludirajući na čuveni lik iz poznatog Walt Disney-evog crtanog filma.

 

Ta izjava šefa stručnog štaba Slobode, Slavka Petrovića, vrlo brzo postala je hit na društvenim mrežama u BiH, te protumačena na različite načine među širim auditorijem, odnosno, stranicama na društvenim mrežama koje prate sportska deševanja u BiH, a naročito u gradu Tuzla, te, generalno, u bosanskohercegovačkim sportskim medijima.

 

Stranice na društvenim mrežama koje prate rad FK Sloboda Tuzla na sarkastičan način oslikavaju aktuelno stanje u ovom uglednom klubu!

Tako je nedavno Facebook stranica koja prati sportska dešavanja u gradu Tuzla, samim tim i dešavanja vezana za FK Sloboda Tuzla,Tz Sport, na zanimljiv, ali i sarkastičan način, opisala prvotimce tuzlanske Slobode koji su nakon pomenutog prvenstvenog poraza u Bijeljini dobili slobodan dan.

Foto: Facebook/ Tz Sport

Na Facebook stranici Tz Sport nedavno je osvanula fotografija na kojoj se vide likovi iz svjetski popularnog Walt Disney-evog crtanog filma o čuvenom mišu, Mickey Mousu, odnosno, nekoliko likova Mickey Mousa koji predstavljaju nogometaše Slobode.

 

“Mickey Mousi nakon poraza u Bijeljini od Radnika, danas imaju slobodan dan.”

Mickey Mousi nakon poraza u Bijeljini od Radnika, danas imaju slobodan dan.

Već sutra započinje operacija “Krupa”, no Slavko Petrović bi mogao biti u velikim problemima oko sastavljanja tima za ovaj izuzetno važan meč po Crveno – crne.

U ovom trenutku čak pet Mickey Mousa žale se na povrede i pod znakom su pitanja za subotnji meč! Mickey Lazevski ima distorziju zgloba, Mickey Ćulum takođe, Mickey Ordagić ima kontuzije od udaraca, a Mickey Mehmedagić po svemu sudeći rupturu mišića lista noge.

Tu je i Mickey Husić koji je tek počeo sa uvodnim treninzima nakon povrede. Ljekarski tim iz Rudarske 2 imaće mnogo posla ovih dana kako bi navedene prvotimce osposobio za utakmicu protiv Krupe.”navodi se na Facebook stranici Tz Sport.

https://www.facebook.com/19191987zlaTu/photos/a.1009895129069667.1073741829.643241819068335/1577598865632621/?type=3&theater

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *