19/10/2024
Untitledugmanvelez

Hercegovački prvoligaši, Velež iz Mostara i Igman iz Konjica, u četrnaestom kolu Prve lige FBiH odigrali su domaće mečeve koji su na kraju završeni neriješenim rezultatima, Velež protiv aktuelnog prvenstvenog lidera, gradačačke Zvijezde, a Igman protiv trenutno drugoplasiranog tima Prve lige FBiH, Sloge iz Siminog Hana.

 

Hercegovački prvoligaši, mostarski Velež i Igman iz Konjica, trenutno su timovi koji se nalaze u najboljoj formi u okviru Prve lige FBiH!

Pored toga što su oba hercegovačka prvoligaša, i mostarski Velež i Igman iz Konjica u prošlom prvenstvenom kolu zabilježili identične rezultate, ima nešto u rezultatskom smislu mnogo bitnije, a što trenutno veže ova dva tima.

Naime, Velež iz Mostara i Igman iz Konjica su timovi koji se u ovom trenutku mogu pohvaliti da se nalaze u najboljoj formi od svih timova u okviru Prve lige FBiH, sa po šest uzastopnih mečeva bez prvenstvenog poraza.

Velež iz Mostara je posljednji put ove sezone u Prvoj ligi FBiH poraz doživio u okviru osmog kola, kada su Mostarci gotovali u Kaknju kod ekipe Rudara, dok je Igman posljednji put u aktuelnoj sezoni Prve lige FBiH poraz pretrpio, također, kao i Velež, u okviru osmog prvenstvenog kola, kada je tim iz Konjica gostovao u Visokom kod ekipe Bosne.

Što se tiče međusobnog omjera Igmana i Veleža ove sezone, ni on ne ukazuje da se jedan od ova dva tima može posebno izdvojiti na prvoj poziciji timova koji su trenutno u najboljoj formi u Prvoj ligi FBiH, s obzirom da su dva rivala u okviru jedanaestog kola u Konjicu podijelili bodove, odnosno, odigrali neriješeno, bez pogodaka.

 

Ukoliko bi se morao izdvojiti jedan od ova dva tima kao ekipa u trenutno najboljoj formi u ovosezonskom prvoligaškom društvu, onda bi to, ipak, bili Mostarci!

Od osmog kola, pa zaključeno sa prošlim, četrnaestim, kolom, Velež je ostvario tri pobjede i isto toliko neriiješenih rezultata, što znači da su Mostarci na svoj konto uknjižili dvanaest bodova, dok je Igman u istom periodu ostvario dvije pobijede i četiri neriješena rezultata, odnosno, Igman je svoj bodovni saldo popravio za deset bodova, što, naposlijetku, znači sa su Mostarci, ipak, uspješniji od svojih rivala iz Konjica, kada bi se gledao bodovni saldo u navedenom periodu.

Inače, Velež se u ovom trenutku, na jedno kolo prije kraja jesenje polusezone aktuelnog prvenstva, nalazi na sedmoj poziciji prvenstvene tabele sa 23 boda, sedam manje od prvenstvenog lidera Zvijezde iz Gradačca, dok je Igman iz Konjica u ovom trenutku devetoplasirani tim Prve lige FBiH sa 19 osvojenih bodova, odnosno, četiri manje od Veleža, a jedanaest manje od gradačačke Zvijezde.

 

Velež iz Mostara i Igman iz Konjica imaju priliku ugroziti ovosezonski niz bez poraza u okviru Prve lige FBiH koji je imala visočka Bosna!

Ova dva tima imaće priliku u posljednjem kolu jesenje polusezone aktuelnog prvenstva nastaviti svoj niz bez prvenstvenog poraza, konkretno, Mostarci u gostima u Bihaću kod “fenjeraša” Jedinstva, a Igman na gostovanju u Jajcu kod četrnaestoplasiranog Metalleghe-a, te na taj način ugroziti ovosezonski niz visočke Bosne od uvodnih osam mečeva bez poraza u okviru Prve lige FBiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *