18/10/2024
23231369_1724824427529772_5762949195190484862_n

Poznati bosanskohercegovački nogometni sudija, Mrza Kazlagić, proteklog vikenda u samo dva dana bio je glavni sudija na dva prvenstvena susreta u okviru ligaškog sistema BiH.

Kazlagić je prvobitno u subotu, 4. novembra, u svojstvu glavnog arbitra vodio prvenstveni meč u okviru drugog ranga nogometnog takmičenja u BiH, Prve lige FBiH, između Igmana iz Konjica i Sloge iz Siminog Hana, da bi samo dan kasnije, u nedjelju, 5. novembra, ovaj sudija bio glavni djelitelj pravde na meču u okviru trećeg ranga nogometnog takmičenja u BiH, Druge lige FBiH – grupa Zapad, između Krajišnika iz Velike Kladuše i Bratstva iz Bosanske Krupe.

Foto: Facebook/ NK Krajišnik Velika Kladuša

Podsjećanja radi, oko susreta četrnaestog kola Prve lige FBiH, između Igmana iz Konjica i Sloge iz Siminog Hana, digla se velika “prašina” u bosanskohercegovačkoj nogometnoj javnosti, prije svega, uzrokovana velikim sudačkim previdom u samom finišu ovog duela, kada su gosti iz Siminog Hana postigli pogodak iz nedozvoljene pozicije, te zahvaljujuće tome, neporaženi napustili Gradski stadion u Konjicu.

Ova situacija vezana za sudije na takmičarskim prvenstvenim mečevima u BiH, definitivno je presedan, i postavlja se pitanje da li je situacija da jedan sudija mora suditi dva meča u dva dana uzrokovana nedostatkom kvalitetnih arbitara, ili je u pitanju nešto, posve, drugo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *