19/10/2024
Untitledcim

Proteklog vikenda odigrani su susreti četrnaestog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Jug, odnosno, trećeg ranga nogometnog takmičenja u Bosni i Hercegovini.

U ovom kolu u okviru Druge lige FBiH – grupa Jug na četiri od sedam susreta slavili su domaći timovi, na tri susreta pobjede su ostvarili gosti, dok u ovom kolu nije bilo neriješenih rezultata.

Strijelci su u ovom kolu bili poprilično raspoloženi postigavši ukupno 26 pogodaka, od toga šest pogodaka na meču u Ljubuškom između Sloge i bivšeg prvaka BiH, Brotnja iz Čitluka.

U derbiju ovog kola koji je odigran u Buturović Polju između Klisa i Neuma, pobjedu su ubjedljivim rezultatom ostvarili domaći nogometaši.

Foto: Facebook/ FK Klis

Od ostalih susreta izdvajaju se domaće pobjede Tomislava iz Tomislavgrada protiv mostarskog Branitelja, također, domaći trijumf Kamešnice iz Podhuma kod Livna protiv bivšeg premijerligaša Turbine iz Jablanice, kao i domaća pobjeda Stoca protiv, također, bivšeg premijerligaša, Troglava 1918 iz Livna, zatim, gostujuće pobjede Gruda kod ekipe Rame, odnosno, nekadašnjeg prvaka BiH, Brotnja iz Čitluka kod ekipe Sloge iz Ljubuškog, te gostujući trijumf Sloge iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja kod mostarskog Cima.

Izvor: YouTube

 

Svi rezultati četrnaestog kola Druge lige FBiH – grupa Jug:

Tabela nakon četrnaest kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Jug:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *