18/10/2024
Untitledolimpic

Danas je, kao što je poznato, obavljen žrijeb parova četvrtfinala Kupa BiH za aktuelnu sezonu, odnosno, poznati su svi parovi četvrfinala ovosezonskog izdanja najmasovnijeg klupskog takmičenja u BiH.

Završnica Kupa BiH, čini se, odavno nije bila zanimljivija, naročito zbog činjenice da se po prvi put u historiji dogodilo da se među osam najboljih timova nađe identičan broj timova učesnika prvog i drugog ranga nogometnog takmičenja u BiH, po četiri tima iz oba ranga nogometnog takmičenja u BiH.

Tako Premijer ligu, kao najjači rang nogometnog takmičenja u BiH, u četvrfinalu Kupa BiH “predstavljaju” sarajevski Željezničar, tuzlanska Sloboda, Široki Brijeg i Krupa, dok prvoligaše u četvrfinalu Kupa BiH “predstavljaju” sarajevski Olimpik, tuzlanska Sloga iz Siminog Hana, Rudar iz Prijedora i Zvijezda 09 iz Etno sela “Stanišići”.

Ako pogledamo parove četvrfinala Kupa BiH, gdje se voljom današnjeg žrijeba, između ostalog, sastaju u duelu premijerligaša Široki Brijeg i sarajevski Željezničar, te, u duelu prvoligaša sarajevski Olimpik i Zvijezda 09 iz Etno sela “Stanišići”, jasno je da će, pored Premijer lige, i Prva liga imati garantovano barem jednog “predstavnika” u polufinalu Kupa BiH, što samo po sebi govori da je drugi rang nogometnog takmičenja u BiH ove sezone porilično kvalitetan.

U preostala dva susreta čertvrfinala Kupa BiH za ovu sezonu, podsjećanja radi, sastaju se u gradskom derbiju prvoligaš Sloga iz tuzlanskog naselja Simin Han i premijerligaš tuzlanska Sloboda, odnosno, prvoligaš Rudar iz Prijedora i premijerligaš Krupa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *