18/10/2024
Untitledklis

Fudbalski Klub Klis iz Buturović Polja ove sezone takmiči se u okviru Druge lige FBiH – grupa Jug, odnosno, u trećem rangu nogometnog takmičenja u BiH.

Nogometaši iz Buturović Polja jedno kolo prije kraja jesenje polusezone u okviru aktuelnog prvenstve zauzimaju treće mjesto na prvenstvenoj tabeli, sa šest bodova zaostatka u odnosu na aktuelnog prvenstvenog lidera, ekipu Posušja.

Međutim, pored dobrih reztultata seniora Klisa, naročito pozitivna stvar koja dolazi iz Buturović Polja jesta ta da je FK Klis jedan od rijetkih klubova u ligaškom sistemu u BiH koji svojim najmlađim kategorijama ne naplaćuje mjesečnu članarinu za treninge.

Naime, opće poznato je da u BiH, generalno, vlada nezavidna finansijska situacija, a iz ovog hercegovačklog kluba odlučili su se solidarisati sa lokalnim stanovništvom, te omogućili svim mlađim uzrastima da potpuno besplatno uče prve nogometne korake u ovom klubu.

Potez Klisa, u svakom slučaju, za svaku je pohvalu, ali i potez može biti itekako koristan i samom klubu, s obzirom na to da, zahvaljujući ovakvim uslovima, mnoga talentovana djeca vrlo rado dolaze na treninge i tako trasiraju svoju “vizu” za budući nogometni put.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *