18/10/2024
Untitledbih

Mlada rerezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras u Bangoru Vels sa 4:0 u susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Prvu priliku imao je bh tim u 10′. Stjepan Lončar je izveo slobodan udarac sa desne strane, a njegov ubačaj je Luke Pilling izbacio u korner. Udarac iz ugla je izveo Amer Gojak, a golman Velsa hvata loptu nakon pokušaja Radeljića.

Domaći sastav je dobru priliku imao u 20′. Cameron coxe je ubacio sa desne strane, a Tyler Roberts iz povoljne pozicije glavom loptu šalje pored gola.

Naša reprezentacija dolazi do prednosti u 26′. Ivan Jukić je izveo aut sa lijeve strane ka Gojaku koji prolazi pored nekoliko defanzivaca Velsa i pogađa donji lijevi ugao Pillingovog gola za 0:1.

Gojak se još jednom upisao u listu strijelaca u 51′. Luka Menalo i Darko Todorović su izveli odličnu akciju po desnoj strani, a ovaj drugi je odigrao povratnu loptu za Gojaka koji sa pet metara pogađa za 0:2.

Marijan Ćavar se u 71′ najbolje snašao u protivničkom šesnaestercu i postigao treći pogodak za naš tim.

Konačnih Vels-BiH 0:4 postavio je Luka Menalo u 77′ odličnim udarcem sa ivice kaznenog prostora.

 

Vels-Bosna i Hercegovina 0:4 (0:1)

Stadion: „Nantporth“, Bangor (Vels).

Sudija: Christos Nicolaides (Kipar).

Sudije asistenti: Michael Soteriou, Marios Kalogirou (Kipar).

4. sudija: Lucas Soteriou (Kipar).

Golovi: 0:1 Gojak (26′), 0:2 Gojak (51′), 0:3 Ćavar (71′), 0:4 Menalo (78′).

Žuti kartoni: Rondon, Coxe, Smith (Vels), Ćivić, Menalo (BiH).

Vels: Luke Pilling, Cameron Coxe, Cole Da Silva (46. Rhys Norrington-Davies), Regan Poole, Joseph Rodon, Christopher Mepham, George Thomas, Matthew Smith, Tyler Roberts, Harry Wilson, Thomas Harris. Selektor: Robert Page.

Bosna i Hercegovina: Nemanja Trkulja, Eldar Čivić, Marko Mihojević, Stjepan Radeljić, Darko Todorović, Ermedin Demirović, Amer Gojak, Marijan Ćavar (85. Zinedin Mustedanagić), Luka Menalo (78. Kerim Memija), Ivan Jukić (61. Mićo Kuzmanović), Stjepan Lončar. Selektor: Vinko Marinović.

(nfsbih.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *