06/10/2024
Untitledgrbavica

Revanš susret četvrtfinala Kupa BiH između sarajevskog Željezničara i Širokog Brijega, kao što je poznato, na rasporedu je sutra na stadionu “Grbavica” u Sarajevu.

Prvi susret četvrfinala Kupa BiH između ovih rivala, koji je odigran na stadionu “Pecara” u Širokom Brijegu, stariji sarajevski premijerligaš rješio je u svoju korist minimalnim rezultatom 1:0, i tako uoči sutrašnjeg uzvrata stekao dobru prednost u nastojanju da se domogne ovosezonskog polufinala najmasovnijeg klupskog takmičenja u BiH.

Ono što je, pored rezultata ovog dvomeča, naročito zanimljivo navijačima Željezničara i Širokog Brijega, ali i cjelokupnoj bosanskohercegovačkoj nogometnoj javnosti, jeste podatak u kakvom će stanju travnjak “Grbavice” sutra dočekati nogometaše ova dva rivala.

Tim povodom, mi sa portala sportskevijesti.com, danas smo neslužbeno posjetili stadion “Grbavicu”, kako bismo se uvjerili u trenutnu situaciju travnjaka ovog sarajevskog stadiona, situaciju na jedan dan uoči odigravanja susreta između Željezničara i Širokog Brijega.

Obilaskom “Grbavice”, mi sa portala sportskevijesti.com, mogli smo konstatovati da rukovodstvo tima iz “Doline ćupova” ulaže velike napore kako bi travnjak bio spreman za sutrašnji okršaj četvrfinalista Kupa BiH, i pri tome inače, vodećih timova, ovosezonskog premijerligaškog “karavana”.

Također, konstatovali smo da su se u akciju osposobljavanja stadiona “Grbavica” za sutrašnji duel između Željezničara i Širokog Brijega, uključili su i brojni navijači Željezničara, popularni “Manijaci”, te u znatnoj mjeri dali svoj doprinos ovom poduhvatu.

Naše kolege sa sportskog portala sport1.ba, koje su inače, prisutne na svim bitnim sportskim događajima u BiH, nerijetko i šire, danas su, također, bili prisutni na “Grbavici” i ustupile su nam vrlo zanimljivu fotografiju, koja iz najboljeg ugla obuhvata u kojoj mjeri je do poslijepodnevnih sati današnjeg dana očišćen snijeg sa ovog sarajevskog stadiona, kako bismo našim poštovanim čitaocima mogli u što boljoj mjeri ilustrovati današnje aktivnosti ljudi iz Željezničara povodom osposobljavanja travnjaka uoči sutrašnjeg susreta.

 

Revanš susret četvrtfinala Kupa BiH između Željezničara i Širokog Brijega na rasporedu je sutra sa početkom od 18 sati, a ulaz na ovaj duel je besplatan za istočnu, južnu i sjevernu tribinu stafiona.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *