20/09/2024

Prvenstveni premijerligaški lider i aktuelni učesnik polufinala Kupa BiH, sarajevski Željezničar, u okviru predstojećeg osamnaestog kola Premijer lige dočekuje na svom terenu ekipu Radnika iz Bijeljine, u potrazi za novom pobjedom i nova tri boda što bi “Plavima” sa “Grbavice” garantovalo da će prezimiti na liderskoj poziciji Premijer lige BiH.

Ipak, tokom zimske pauze za rukovodstvo Željezničara neće biti odmora, naprotiv, biće poprilično radno na “Grbavici”, pošto se ovaj tim suočava sa odlascima nekoliko igrača, od toga nekoliko standardnih prvotimaca.

Naime, čak pet prvotimaca Željezničara tokom predstojeće zimske prvenstvene pauze suočava se sa istekom ugovora sa klubom, a u pitanju su standardni defanzivci Jadranko Bogičević, Siniša Stevanović i Srđan Stanić, te nešto manje standardni igrači u dosadašnjem dijelu sezone, Dženan Zajmović, i Irfan Fejzić.

O ovoj predstojećoj situaciji koja će snaći sarajevske “Plave”, govorio je na konferenciji za štampu uoči prvenstvenog susreta sa Radnikom iz Bijeljine, šef struke Željezničara, Admir Adžem, i pojasnio da će klub sa nekima od navedenih igrača u međuvremenu produžiti ugovore, dok će neki od navedenih nogometaša po isteku ugovora napustiti redove Željezničara, ali da je o konkretnim imenima za sada rano govoriti.

Također, Adžem je u sklopu konferencije za štampu dodao i da će se Željezničar tokom prvenstvene pauze dodatno igrački pojačati, ne precizirajući o kojim nogometašima i kojim pozicijama u timu se radi.

Šta će se tačno dešavati na “Grbavici” predstojeće zime, u ovom trenutku zvanično nije poznato, međutim, biće zanimljivo pratiti buduće aktuelnosti vezane za trenutnog lidera prvenstvene tabele ovosezonske Premijer lige BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *