20/09/2024

Danas je, zbog loših vremenskih uslova koje su zadesile BiH, odigran samo jedan od dva predviđena susreta osamnaestog kola Premijer lige, i to duel na stadionu “Bilino Polje” u Zenici, između Čelika i Zrinjskog iz Mostara.

 

Čelik Zenica – Zrinjski Mostar 1:3

Susret osamnaestog kola Premijer lige između Čelika iz Zenice i mostarskog Zrinjskog odigran je danas na zeničkom stadionu “Bilino Polje” po izuzetno teškim uslovima, odnosno, po prilično neuslovnom travnjaku za odigravanje jednog nogometnog prvenstvenog susreta.

Čelik je u vodstvo od 1:0 došao u 7. minuti susreta pogotkom Mahmutovića, međutim, u nastavku prvog poluvremena Mostarci su, prvobitno, izjednačili u 23. minuti pogotkom bivšeg igrača upravo Čelika, pogotkom Pezera, da bi u 40. minuti pogotkom Handžića “Plemići” došli i do potpunog rezultatskog preokreta i vodstva od 2:1, što je bio i rezultat prvog dijela igre.

U nastavku susreta, konkretno, u 53. minuti Zrinjski je preko Bilbije postigao i treći pogodak na današnjoj utakmici, i došao do vodstva od 3:1 protiv svojih današnjih domaćina, zeničkog Čelika, koji se u tim trenucima ponovo suočavao sa domaćim prvenstvenim porazom.

Nakon trećeg gola u “režiji” Mostaraca, travnjak “Bilinog Polja”, koji je duž cijelig susreta u potpunosti bi prekriven snijegom, jednostavno “nije dozvoljavao” niti jednim, a niti drugim da razviju iole ozbiljnu nogometnu igru, pa je u narednim minutama ovaj susret više ličio na neku hokejašku, nego na nogometnu manifestaciju.

Kako se susret između Čelika i Zrinjskog bližio kraju, akteri ovog susreta sve više su, umjesto prema golu svog rivala, gledali prema satu službenog semafora na stadionu ” Bilino Polje”, željno iščekujući kraj današnje nogometne “patnje” u Zenici.

Naposlijetku se ovaj susret i završio pobjedom Zrinjskog nad Čelikom, konačnim rezultatom 3:1, pobjedom koja je Mostarcima u ovom trenutku vratila lidersku poziciju na prvenstvenoj tabeli, dok je Zeničane novi domaći ostavio na poziciji koja po završetku sezone garantuje relegaciju u niži rang nogometnog takmičenja u BiH.

Izvor: Dailymotion

Izvor: Dailymotion

Izvor: Dailymotion

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *