20/09/2024

Večeras su u okviru jedanaestog kola Premijer lige BiH u dvorani “Ramiz Salčin” na Mojmilu u Sarajevu snage odmjerili najtrofejniji bosanskohercegovački rukometni klubovi, domaća Bosna i Borac iz Banja Luke.

 

Bosna Sarajevo – Borac Banja Luka 24:29

Dvorana “Ramiz Salčin” u sarajevskom naselju Mojmilo večeras je ugostila stare rivale i dva najtrofejnija bosanskohercegovačk rukometna kluba, sarajevsku Bosnu banjalučki Borac, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je dvoranu “Ramiz Salčin” i medijski popratila ovaj zanimljiv prvenstveni susret.

Početak susreta između Bosne i Borca nagovještavao je da bi ovo mogla biti vrlo neizvijesna utakmica starih rivala, pošto je nakon uvodnih dvanaest minuta igre rezultat glasio 6:6, odnosno, niti jedan tim nije uspijevao napraviti neku iole značajniju rezultatsku prednost.

Ipak, nakon tog rezultata, odnosno, rezultata 6:6, Banjalučani prave mini-seriju i u 15. minuti imaju vodstvo od tri gola prednosti, rezultat je glasio 9:6 u korist, dakle, gostiju, nakon čega je domaći trener zatražio time out, kako bi eventualno prekinuo ovaj niz rukometaša iz Banja Luke.

Minuta odmora dobro je došla domaćima, koji su u 19. minuti smanjili zaostatak na samo jedan gol razlike, rezultat je glasio 9:8 u korst ekipe iz Banja Luke.

Međutm, u 21. minuti Banjalučani novom mini-serijom dolaze na četiri pogotka prednosti, odnosno, do vodstva od 12:8, što je, ujedno, bilo i najveće vodstvo jednog od timova u dotadašnjem dijelu susreta.

Pet minuta prije kraja prvog dijela susreta, Borac je došao do vodstva od šest golova razlike, rezultat je glasio 15:9, da bi u narednom napadu Bosna ponovo smanjila na pet golova zaostatka.

Ipak, do odlaska na odmor Borac je vratio maksimalnih šest golova razlike, odnosno, prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 17:11 u korist, dakle, Banjalučana.

Nastavak susreta bolje otvaraju domaći rukometaši, koji su u 34. minuti susreta smanjili rezultat na 18:14 u korist gostiju, i tako se vratili u ovaj susret.

U narednim minutama igralo se, uglavnom, gol za gol, pa je tako rezultat u 46. minuti glasio 22:19 u korist Borca iz Banja Luke.

Igra gol za gol prekinuta je u 48. minuti, kada gosti postižu dva brza pogotka za vodstvo od 24:19, nakon čega trener Bosne traži minut odmora.

Naredne minute susreta pripale su, prije svega, golmanima oba tima, pa je tako rezultat na deset minuta prije kraja glasio 24:20 za Borac iz Banja Luke.

Osam minuta prije kraja meča Borac se vratio na svojim maksimalnih šest golova prednosti na ovom susretu, a rezultat je glasio 26:20, i utim trenucima bio veoma blizu nove gostujuće prvenstvene pobjede.

Međutm, nisu se predavali ni domaći pa je nakon 54. mnute igre na semaforu stajalo 26:22 za Banjalučane.

U samom finišu ovog susreta Borac je održavao svoju prednost, pa je tako na dvije minte prije kraja rezultat glasio 28:22.

Susret dva najtrofejnija bosanskohercegovačka rukometna kluba naposlijetku je završen pobedom banjalučkog Borca, konačnim rezultatom 29:24.

Najefikasniji u redovima pobjedničkog tima, odnosno, Borca, bio je Đurđević sa deset pogodaka, a u redovima piraženog domaćina Bosne najbolji je bio Alibegović sa 13 pogodaka, koji je, ujedno, bio i najefikasniji igrač ovog susreta.

Banjalučani nakon ove pobjede i nakon jedanaestog kola ostali u samom vrhu prvenstvene tabele, dok je Bosna nakon ovog poraza ostala na samom začelju ovosezonskog premijerligaškog “karavana”.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *