20/09/2024

Danas je na stadionu “Grbavica” u Sarajevu odigran posljednji susret osamnaestog kola Premijer lige između domaćeg Željezničara i Radnika iz Bijeljine.

 

Željezničar Sarajevo – Radnik Bijeljina 3:2

Stadion “Grbavica” danas je bio poprište zanimljivog prvenstvenog susreta između Željezničara i bijeljinskog Radnika, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je “Grbavicu” i medijski popratila ovaj zanimljiv duel osamnaestog kola Premijer lige BiH.

Susret na “Grbavici” između Željezničara i Radnika počeo je izglednom prilikom za domaće, koji su u svom prvom napadu, u prvoj minuti, umjesto gola, pogodili okvir gola, odnosno, prečku gola gostiju koju je “uzdrmao” Zec, i rezultat je, ipak, ostao nepromijenjen u odnosu na početni.

Nakon te prilike za domaće, uslijedila je i prilika za goste iz Bijeljine, koji su nakon jednog ubačaja iz kornera i odbijene lopte u polje imali opasan udarac prema čuvaru mreže Željezničara, Kjosevskom, međutim, lopta je otišla malo preko gola.

Bijeljinci su bili opasni i u 14. minuti, međutim, dobar kontra napad ofanzivci Radnika u samoj završnici, ipak nisu realizovali pogotkom.

Prilike za goste “probudile” su domaće koji su, potom, preuzeli terensku inicijativu i imali u 25. minuti preko Ramovića priliku za vodstvo, ali se napadač “Plavih” u finišu akcije spetljao, i ova šansa je otišla u nepovrat.

U otvorenom prvom poluvremenu mreža jednog od golmana prvi put se zatresla u 32. minuti, i to mreža domaćeg čuvara mreže, a pogodak za vodstvo Radnika od 1:0 postigao je Hadžić.

Izvor: Dailymotion

Pogodak gostiju bio je veliko i neugodno iznenađenje za domaće navijače, popularne “Manijake”, koji su neposredno pred pogodak Radnika napravili skektakularan pirotehnički “show” program.

Pogodak Radnika “otrijeznio” je domaće, koji su u 40. minuti imali novu dobru priliku preko Zeca, no njegov pokušaj su u posljednji trenutak izblokirali defanzivci gostiju.

U jeku napada Željezničara ponovo se zatresla mreža jednog od golmana, i ponovo mreža dimaćeg golmana Kjosevskog, konkretno, Radnik je u 44. minutu preko Okića poveo sa 2:0.

Izvor: Dailymotion

Ako je prvi pogodak gostiju bio šok za domaće navijače, onda je drugi pogodak Bijeljinaca, svakako, bio dobar povod za danas prisutnu publiku na “Grbavici” da počne sumnjati u pozitivan rezultat svojih ljubimaca na današnjem susretu.

Do kraja prvog dijela igre više nije bilo vremena za neke izgledne prilike, i na odmor se otišlo vodstvom ekipe iz Bijeljine rezultatom 2:0.

Nastavak susreta na “Grbavici” počinje onako kako je završio prvi dio susreta, odnosno, pogotkom, ovoga puta u mreži Radnika, a strijelac za domaće, i smanjenje vodstva Radnika na 2:1, bio je Kajkut u 46. minuti susreta.

Pogodak Kajkuta za smanjenje vodstva Radnika na “Grbavici”, doslovno je dao “krila” domaćima, koji su u 56. minuti nakon jednog prekida došli do rezultatskog poravnanja na 2:2, strijelac prekrasnog pogotka bio je Graovac.

Željezničar se nakon izjednačujućeg pogotka nije zaustavio sa napadima, a priliku za vodstvo i potpuni rezultatski preokret dobili su u 66. minuti susreta kada su izborili jedanaesterac, uz isključenje nogometaša Radnika, Šerbečića.

Siguran realizator najstrožije kazne u “režiji” domaćih bio je Zakarić u 70. minuti, za vodstvo svog tima rezultatom 3:2, i za potpuni rezultatski preokret u “Dolini ćupova”.

Poslije vodećeg pogotka Željezničara, ritam igre malo je opao, domaći zadovoljni preokretom i vodstvom, a gosti sa igračem manje nemoćni da se ponovo organizuju, i eventualno vrate u ovaj susret.

U finišu susreta mogli su domaći postići još jedan pogodak, ali prisebnost napadača Željezničara nije bila na najvišem nivou.

Naposlijetku se ovaj susret i završio pobjedom izabranika trenera Admira Adžema konačnim rezultatom 3:2, što je zadovoljna domaća publika, itekako, znala proslaviti.

Ova pobjeda će nogometaše Željezničara uoči proljetnog dijela sezone Premijer lige BiH ostaviti na liderskoj poziciji na tabeli, dok će Radnik i pored ovog poraza ostati vrlo konkurentan u borbi za pozicije koje po završetku regularnig toka sezone vode u Ligu za prvaka.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *