20/09/2024

Pored duela na “Grbavici” između Željezničara i Radnika iz Bijeljine, u okviru današnjeg programa osamnaestog kola Premijer lige BiH odigrana su još tri susreta, i to u Vitezu, Doboju kod Kaknja i Banja Luci.

 

Vitez – Sarajevo 0:3

U posljednjoj zvaničnoj utakmici u kalendarskoj 2017. godini, Fudbalski klub Sarajevo savladao je Vitez na gostujućem terenu.

Današnja utakmica završena je pobjedom “Bordo” tima rezultatom 3:0, a golove za pobjedu Sarajeva postigli su Ahmetović u 6. minuti, potom, Bekić u 15. minuti, te ponovo Ahmetović u 76. minuti susreta.

Sarajevo je ovom pobjedom zadržalo priključak za vodećim timovima Premijer lige BiH, i aktivno nastavilo borbu za titulu prvaka BiH za ovu sezonu sa šest bodova zaostatka za prvenstvenim liderom i gradskim rivalom Željezničarom, dok se Vitez ovim porazom dodatno “zabetonirao” na posljednjoj poziciji aktuelne premijerligaške tabele.

Izvor: Dailymotion

 

Madost Doboj-Kakanj – Krupa 1:1

Na stadionu “MGM Farm Arena” danas su u okviru osamnaestog kola Premijer lige snage odmjerili domaća Mladost i ekipa Krupe, i naposlijetku, podijelili bodove, odigravši neriješeno.

Prvi dio ovog susreta završen je bez pogodaka, a u nastavku susreta, tačnije, u 66. minuti Krupa je povela u Doboj-Kaknju sa 1:0, domaći nogometaš Metalsi je pogodio vlastitu mrežu.

Ipak, do kraja ovog susrera domaći su došli do izjednačenja, pošto su u 85. minuti postigli pogodak za 1:1, strijelac je bio Mišić, što se ispostavilo i konačnim rezultatom ovog susreta.

Ovom podjelom bodova zadovoljniji mogu biti domaći nogometaši, s obzirom na rezultatski zaostatak duž većeg dijela susreta, međutim, i gosti iz Krupe ne mogu biti pretjerano nezadovoljni, s obzirom na podatak da se neporaženi vraćaju sa izuzetno teškog gostovanja, te oba tima nastavljaju borbu za pozicije koje po završetku regularnog toka sezone garantuju nastup u Ligi za prvaka.

 

Borac Banja Luka – Široki Brijeg 2:1

Na Gradskom stadionu u Banja Luci danas su svoj međusobni susret osamnaestog kola Premijer lige odigrali domaći Borac i ekipa Širokog Brijega, nakon čega su razloga za zadovoljstvo imali u “Velikanu iz Platonove”.

Domaći su poveli sa 1:0 u 30. minuti susreta pogotkom Galešića, što je, ujedno, bio i rezultat prvog dijela igre.

U nastavku susreta gosti su stigli do rezultatskog poravnanja na 1:1, stvari je na početak u 48. minuti vratio Wagner.

Ipak, da se ovaj duel ne završi neriješenim rezultatom, u 91. minuti susreta “pobrinuli” su se domaći, odnosno, gostujući nogometaš Barišić, koji je loptu nespretno pospremio u vlastitu mrežu, za pobjedu Borca protiv Širokog Brijega rezultatom 2:1, i veoma važna nova tri boda.

Ovom pobjedom banjalučki Borac je došao na šestu poziciju na prvenstvenoj tabeli, poziciju koja po završetku regularnog dijela sezone garantuje nastup u Ligi za prvaka, dok je Široki Brijeg i pored poraza ostao u aktivnoj utrci za naslov prvaka BiH, sa šest bodova zaostatka za trenutnim liderom, sarajevskim Željezničarom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *