20/09/2024

UG “Robijaši 1998”, odnosno, najvjernije pristalice NK Čelik Zenica, povodom izjave za medije gradonačelnika Grada Zenica, Fuada Kasumovića, u kojoj se navodi da je Skupština NK Čelik Zenica nelegalna, saopštenjem za javnost, koje prenosimo u cjelosti, iznijeli svoj stav o takvoj izjavi:

“Nikom nećemo dozvoliti da nas ponižava – Gradonačelnik  našeg grada je u medije proslijedio informaciju da je Skupština NK Čelik Zenica nelegalna. Da li bi to značilo da je nelegalan i Upravni odbor i pregovarački tim koji pregovara sa Turcima?

Neće nas niko praviti budalama pa ni Fuad Kasumović.

Mi Robijaši 1988 Zenica se borimo za zdrav klub koji zaslužuje biti ponos Zenice više od 3 godine. Prošli smo brojne prepreke, podnijeli žrtvu sa našim suborcima iz Neformalne grupe građana “Za Čelik” i drugim Zeničanima i iskrenim simpatizerima kluba i zaslužujemo da nas se tretira sa poštovanjem. I dalje ponosno stojimo i čuvamo boje našeg kluba i nećemo nikom dozvoliti da nas ponižava, jer naši brojni članovi su dio Skupštine našeg Starca. Ako vama smetaju zdrave ideje onda vam smetamo i mi.

Ili ćemo dobiti poštovanje koje zaslužujemo nakon svega sto smo prošli ili ćete nas imati protiv vas! Čelik je život i borba naša! Skupština se mora održati!” – navodi se u saopštenju za javnost UG Robijaši 1988.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *