20/09/2024

Večeras su u okviru trinaestog kola Premijer lige BiH u dvorani “Ramiz Salčin” na Mojmilu u Sarajevu snage odmjerili domaća Bosna i Zrinjski iz Mostara.

 

Bosna Sarajevo – Zrinjski Mostar 28:30

Dvorana “Ramiz Salčin” u sarajevskom naselju Mojmilo večeras je ugostila sarajevsku Bosnu i Zrinjski iz Mostara, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je dvoranu “Ramiz Salčin” i medijski popratila ovaj zanimljiv prvenstveni susret.

Uvodnih deset minuta prvenstvenog susreta između Bosne i Zrinjskog protekao je u dosta izjednačenoj igri, oba tima imala su visok procenat realizacije svojih napada, pa je nakon jedne trećine prvog dijela susreta rezultat bio 5:5, odnosno, neriješen.

U sličnom ritmu nastavili su i jedni i drugi i u narednih petnaestak minuta, konkretno, niti jedan tim nije uspjevao napraviti određenu rezultatsku prednost, tako da je nakon 23. minute rezultat bio 11:11, dakle, poravnat.

Razvoj situacije koji je vladao većim dijelom dotadašnjeg susreta, nastavio se i u finišu prvog dijela igre između Bosne i Zrinjskog, pa je tako rezultat na deset sekundi do odlaska na odmor glasio neriješeno, 14:14, kada su “Plemići” zatražili minutu odmora, kako bi što bolje osmislili posljednji napad u prvom poluvremenu.

Minuta odmora rukometašima Zrinjskog, ispostaviće se, dobro je došla, s obzirom da su realizirali svoj preostali napad i na odmor otišli pri vodstvu rezultatom 15:14.

Nastavak susreta između “Studenata” i “Plemića” bio je u bukvalnom smislu nastavak prvog dijela igre, preciznije, igrači obje ekipe nastavili su sa sigurnom igrom u ofanzivi, tako da je rezultat nakon 40. minuta bio neriješen, 21:21.

Naredni period susreta nešto bolja igra gostiju iz Mostara, koji su zahvaljujući toj činjenici nakon 51. minute igre imali vodstvo od 26:25 i napad za vodstvo od dva gola razlike, koji su potom i realizovali, te došli do prednosti od 27:25, uoči dakle, posljednjih deset minuta ovog duela.

Finiš susreta ove vrlo izjednačene utakmice pripao je Mostarcima, koji su na minut prije kraja došli do nedostižnog vodstva od tri gola razlike, rezultat je glasio 30:27, i već tada je bilo “de dacto” jasno da bodovi sa ovog meča idu u Mostar.

Do kraja susreta Bosna je tek uspjea smanjiti rezultat, i Zrinjski je došao do gostujuće pobjede konačnim rezultatom 30:28, i tako na najbolji način završio svoja gostovanja u jesenjem dijelu aktuelne sezone.

Najefikasniji igrač susreta dolazi iz redova ekipe pobjednika, mostarskog Zrinjskog, Vedran Delić sa 11 postignutih pogodaka.

Zrinjski je nakon ove gostujuće pobjede na četvrtom mjestu prvenstvene tabele, dok je Bosna nakon ovog poraza na posljednjoj pozicij ovosezonskog premijerlgaškog “karavana”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *