07/10/2024
IMG_20180116_1704041

U nogometnoj Evropi početkom januara mjeseca zvanično je počeo ovosezonski zimski prijelazni rok, stoga timovi u svim evropskim ligama ovaj period godine koriste za rješavanje vlastite “igračke križaljke” kroz dovođenje novih igračkih pojačanja u svoje redove.

Među igračima, naročito, mladim i talentovanim igračima, koji ove zime mijenjaju nogometne sredine i odlaze u ozbiljne evropske lige, veliki je broj i bosanskohercegovačkih nogometaša, a kako saznajemo mi sa portala sportskevijesti.com, jedan od ljudi zaslužnih za takvo što je i bivši reprezentativac BiH, a danas uspješan i međunarodno priznat nogometni menadžer, Admir Vladavić.

Naime, Vladavić, koji je u igračkoj karijeri, pored ostalog, sa uspjehom nastupao i u 1. ligi Češke republike, gdje je nekada bio cijenjen nogometaš i gdje je zbog toga danas cijenjen nogometni radnik, ovih dana nalazi se, upravo, u Češkoj republici, a razlog tome su četiri mlada bosanskohercegovačka igrača koja, inače, zastupa i koji su na njegovu preporuku došli na probu u jednog aktuelnog češkog prvoligaša.

Tim povodom, mi sa portala sportskevijesti.com stupili smo u kontak sa Vladavićem kako bismo saznali više informacija na tu temu, odnosno, kako bismo se uvjerili u tačnost informacije i informisali naše uvažene čitaoce o kojim bosanskohercegovačkim nogometašima se radi, te u kojem češkom prvoligašu se ovih dana isti nalaze na probi.

Vladavić je za naš portal potvrdio da se u ovom trenutku nalazi u glavnom gradu Češke republike, Pragu, gdje je poslovno sa svojim saradnikom Draganom Kalajdžićem, nekadašnjim igračem aktuelnog bosanskohercegovačkog prvoligaša, visočke Bosne, te da je informacija sa kojom raspolažemo tačna, odnosno, da su njegovim podsredstvom četiri mlada bosanskohercegovačka nogometaša na probi u češkom prvoligašu.

Foto: Facebook/ Dragan Kalajdžić i Admir Vladavić

U daljem razgovoru otkrio nam je da su u pitanju Harun Agić, 19-godišnji centralni vezni nogometaš koji dolazi iz redova bosanskohercegovačkog prvoligaša Bosne iz Visokog, potom, 19-godišnji vezni nogometaš koji dolazi iz sarajevskog premijerligaša Željezničara, Belmin Bajrektarević, zatim, 20-godišnji igrač koji dolazi iz redova sarajevskog prvoligaša Olimpika, Haris Pobrkalić, kao i 22-godišnji Eldar Nuhić, koji je u dosadašnjoj karijeri nastupao u Češkoj republici i koji je početkom ovosezonskog zimskog prijelaznog roka slobodan igrač na nogometnom tržištu.

Foto: Facebook/ Harun Agić i Belmin Bajrektarević

Na naše pitanje u kojem se klubu iz 1. lige Češke republike na probi ova četiri mlada igrača nalaze, Vladavić je obrazložio da u ovom trenutku, iz poslovnih razloga, taj podatak ne može otkriti, međutim, da će više detalja biti poznato u narednom periodu.

Ipak, našim daljim istraživanjem nezvanično saznajemo da se radi o višestrukom češkom prvaku, Sparti iz Praga, što je informacija koju nam Vladavić nije zvanično potvrdio, ali nije niti demantovao.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *