06/10/2024
zavrsene-pripreme-u-citluku-ekipa-do-petka-u-sarajevu

Nogometaši Sarajeva, zajedno sa stručnim štabom i medicinskim timom, u popodnevnim satima današnjeg dana vratit će se nazad u glavni grad Bosne i Hercegovine, nakon što su okončali osmodnevne pripreme u Čitluku, navodi fksarajevo.ba, zvanična stranica FK Sarajevo.

Foto: fksarajevo.ba

Na jugu BiH, izabranici Husrefa Musemića pretežno su radili na poboljšanju fizičke spreme, te su odigrali i dvije prijateljske utakmice i to protiv bosanskohercegovačkog premijerligaša GOŠK-a iz Gabele i došli do pobjede rezultatom 2:0, i protiv bosanskohercegovačkog prvoligaša Veleža iz Mostara, sa kojim su odigrali neriješeno, rezultatom 1:1.

Prvotimci Sarajeva ostaju u glavnom gradu BiH do petka, kada je planiram odlazak ekipe na završni dio priprema u Antaliju, gdje “Divove sa Koševa” očekuju četiri prijateljske utakmice, konkretno protiv učesnika ovosezonske Lige Evropskih prvaka, FC Qarabag iz Azerbejdžana, zatim protiv ruskog drugoligaša Kubana iz Krasnodara, te protiv ukrajinskog FC Mariupol i crnogorske Budućnosti iz Podgorice.

Nakon okončanja priprema u Turskoj, nogometaše Sarajeva očekuje početak proljetnog dijela prvenstva i gostovanje Širokom Brijegu, dodaje putem svoje zvanične stranice FK Sarajevo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *