06/10/2024
Untitledhrvatska

Danas je na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj na rasporedu sama završnica grupne faze turnira, a već su poznati i prvi polufinalisti takmičenja, a to su reprezentacije Danske i Francuske.

Zanimljiv duel danas su odigrale reprezentacije Slovenije i Češke Republike, gdje su obje reprezentacije priželjkivale remi između Španije i Nemačke kako bi eventualnom pobedom prošle u polufinale, ali su Češka i Slovenija ipak bile te koje su na kraju odigrale neriješeno, rezultatom 26:26, i tako izgubile sve šanse da se nađu u samoj završnici.

Tako je situaciju u Grupi II razjašnjena, odnosno, Danska koja je danas savladala Makedoniju sigurna je na prvom mjestu, a za drugo će se u direktnom okršaju boriti Nijemci i Španci, u reprizi prošlogodišnjeg finala.

U slučaju da se i taj meč okonča bez pobjednika, dalje će ići Španija zbog bolje gol razlike.

Također, vrlo zanimljiv susret odigran je u grupi I između Norveške i Švedske, gdje je objema reprezentacijama trebala pobjeda kako bi nastavile konkurisati za polufinale, s tim da je Norveškoj za takvo što trebala pobjeda od četiri gola razlike.

Ipak, susret se završio pobjedom Norveške rezultatom 28:25, što je Norvežanima nedovoljno za plasman među četiri najbolje evropske selekcije u ovom trenutku, dok je Švedska i pored poraza zadržala šanse za polufinale, s tim da će im za to trebati pobjeda Francuske protiv reprezentacije Hrvatske, koje se sastaju za nešto manje od pet minuta.

Pobjedom Norveške nad Švedskom najviše je profitirala Francuska koja i sa porazom od Hrvatske sigurno ide u polufinale takmičenja, dok Hrvatskoj za isti podvig treba barem neriješen rezultat.

Nepotpuna tabele uoči poslijednjih susreta grupne faze Evropskog prvenstva:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *