07/10/2024
slaven

Prvoligaš Slaven iz Živinica danas je, podsjećanja radi, angažovao doskorašnjeg nogometaša drugoligaša Radničkog iz Lukavca, Danijala Aljukića.

Ipak, naročito zanimljiv podatak do kojeg smo mi sa portala sportskevijesti.com došli daljim istraživanjem, a koji je vazan za ovaj transfer, jeste taj da je Aljukić postao čak šesti igrač u aktuelnom rosteru Slavena koji je došao, ili je nekada ranije u karijeri bio član ekipe Radničkog.

Tako se pored novopridošlog Aljukića u redovima Slavena trenutno nalaze ovosezonski prvi strijelac tima i čitave Prve lige FBiH, Mirnes Salihović, zatim, Hasmir Salihović, Adnan Jahić, Dženan Mujagić, Armel Berbić, i golman Sakib Brežičanin, odnosno, igrači koji su ove sezone u klub stigli iz redova Radničkog iz Lukavca ili su u karijeri nekada ranije nastupali za ovaj klub, a sada su, dakle, članovi Slavena iz Živinica.

Uz sve ove podatke, također, važno je napomenuti da je i aktuelni šef stručnog štaba NK Slaven Živinice, Milenko Bosnjaković, u redove ovog kluba ove sezone došao iz redova – Radničkog iz Lukavca!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *