07/10/2024
HRS

Finalni vikend Evropskog prvenstva u Zagrebu daće odgovor na pitanje, ko će biti novi prvak starog kontinenta, s obzirom da je Njemačka porazom od Španije ostala bez mogućnosti da odbrani nasliv evropskog prvaka.

Danas je završen susret za peto mjesto između Hrvatske i Češke Republike, a Hrvati su slavili rezultatom 28:27, i tako se zadovoljili činjenicom da su u ovom trenutka peta reprezentacija u Evropi.

U današnjim polufinalnim okršajima u Areni Zagreb, favoriti su za finale, barem prema koeficijentima vodećih svjetskih kladionica, poprilično jasni.

Tako je koeficijent na pobjedu Francuske protiv Španije 1.30, dok su Španci na 4.55, što znači da su Španci “papirnati” autsajseri za plasman u finale.

U drugom polufinalu, Danska je još izraženiji favorit prema koeficijentima kladionica, odnosno, šanse za pobjedu olimpijskog prvaka iz Rio de Janeira su na osnovu kvote 1.27, dok je kvota na Švedsku 4.65, što znači da i Švedska slovi kao reprezentacija čiji bi plasman u finale bila velika senzacija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *