07/10/2024
IMG_20180126_180956

Doskorašnji nogometaš italijanskog Milana, Andrej Modić, potpisao je troipogodišnji ugovor sa FK Željezničar, javlja fkzeljeznicar.ba, zvanična stranica FK Želhezničar Sarajevo.

“Andrej Modić rođen je 7. marta 1996. godine u Banjoj Luci. Prošao je nekoliko omladinskih selekcija italijanskog velikana, Milana, a nakon juniorskih nastupa potpisao je i ugovor sa Rossonerima. Igrač Milana je bio punih pet godina, a seniorski debi je imao za Milan u prijateljskoj utakmici sa 17 godina. Nakon potpisa igrao je na posudbama za Vicenzu, Bresciu i Rende. Osvajao je nekoliko trofeja u omladinskim ligama Italije.”dodaje se na zvaničnoj stranici FK Željezničar.

– Veoma sam sretan, jedva sam čekao da potpišem i jedva čekam da se sutra priključim ekipi i da uskoro zaigram na Grbavici, kazao je za zvaničnu stranicu FK Željezničar, Andrej Modić.

Modić igra na poziciji centralnog veznog nogometaša, a nastupao je na deset utakmica za juniorsku, te pet puta za mladu reprezentaciju BiH.

Ugovor sa Željezničarom potpisao je do sredine 2021. godine, a ekipi će se priključiti sutra u Turskoj, gdje se “Plavi”, podsjećanja radi, nalaze u sklopu priprema za nastavak aktuelne premijerligaške sezone.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *