22/09/2024

Nogometaši sarajevskog prvoligaša Olimpika remijem su otvorili turnir ‘Medulin Cup 2018., preciznije, “Vukovi sa Otoke” su remizirali protiv hrvatskog prvoligaša NK Istra 1961 rezultatom 2:2 (2:1), prenosi fkolimpik.ba, zvanična stranica FK Olimpik Sarajevo.

“Tim sa Otoke obavlja drugi dio priprema u susjednoj Hrvatskoj, u sklopu kojih učestvuje ne pomenutom turniru. Pored ova dva tima na turniru učestvuju i ekipe srbijanskog FK Žarkovo te NK Gorica iz Hrvatske.

U vrlo dobroj utakmici prvo poluvrijeme je pripalo timu iz Sarajeva. Prvo je Tatar u 12. minuti postigao pogodak za vodstvo rezultatom 1:0. Gosti su do poravnanja stigli iz kaznenog udarca. Vojnović je u 36. minuti postigao pogodak sa 11 metara. Ipak, u finišu susreta autogol igrača Istre Sumića je donio zasluženu prednost Vukovima na poluvremenu.

U drugom dijelu Olimpik je imao nekoliko dobrih prilika, ali do pogotka na otvaranju druge dionice nisu stigli. Tim iz Istre je stigao do poravnanja u 71. minuti rpeko Krznarića. To je ujedno bio i jedini pogodak u drugom dijelu susreta.

Olimpik je u prvom dijelu igrao u sastavu: Bandović, Blaić, Duraković, Ćizmić, Sadiković, Muminović, Šćepanović, Ribić, Osmanović, Karić i Tatar.

U drugom dijelu šef struke Dino Đurbuzović je priliku dao sljedećim igračima: Hodžić, Milović, Jusić, Čvoro, Zeba, Jusufbašić, Stojanović, Kršić. Vukomanović, Alešević i Kovač.

Narednu utakmicu Olimpik igra u srijedu, a protivnik timu sa Otoke je ekipa Žarkova.” – navodi se u izvještaju zvanične stranice FK Olimpik Sarajevo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *