22/09/2024

Tuzlanski premijerligaš Sloboda trenutno se nalazi u završnoj fazi priprema za nastavak sezone, a u klub sa “Tušnja” tokom zimske prvenstvene pauze stiglo je pet novih igrača.

Tako su u Slobodu tokom januara došli Miloš Mijić iz redova srbijanskog Radnika iz Surdulice, zatim, Borislav Terzić koji je u tuzlanskog premijerligaša došao iz srbijanskog Javora iz Ivanjice, potom, Amer Bekić koji je redove Slobode pojačao iz kazahstanskog kluba Tobol Kostany, također, Edin Rustemović koji je stigao iz turskog Adana Demirspora, kao i Perica Ivetić koji je došao iz bosanskohercegovačkog premijerligaša Sarajeva.

Sudeći po ovim imenima, tim Slavka Petrovića trebao bi uoči nastavka sezone imati dosta jači tim nego u prvom dijelu prvenstva, međutim, i pored toga, a uslijed odlazaka nekoliko igrača, prije svega Ordagića i Krpića, srbijanski stručnjak priželjkuje dodatna pojačanja.

Kako sada stvari stoje, nije nemoguće da do kraja prijelaznog roka čelnici tuzlanskog kluba obezbijede dolazak još nekog nogometaša, koji će dodatno podići kvalitet ekipe.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *