06/10/2024
FB_IMG_1518270824247

Na pomoćnom terenu stadiona “Luke” u Visokom danas su u sklopu pripremnog prijateljskog susreta snage odmjerili prvoligaši visočka Bosna i TOŠK iz Tešnja, a u zanimljivom susretu sa dosta pogodaka do pobjede su došli nogometaši tešanjskog prvoligaša.

Foto: Facebook/ NK TOŠK Tešanj

Bosna Visoko – TOŠK Tešanj 2:3

Do vodstva od 1:0 prvobitno su došli igrački sa tešanjskih “Luka”, strijelac je bio Beširović, da bi novopridošlo klupsko pojačanje, Oglečevac doveo TOŠK u vodstvo i od 2:0.

Ipak, nogometaši Bosne sa dva brza pogotka novajlija u svojim redovime, Murge, odnosno, Gačana, uzvraćaju nogometašima iz Tešnja, te dolaze do rezultatskog poravnanja na 2:2.

Da susret ne završi neriješenim rezultatom pobrinuli su se nogometaši TOŠK-a, koji preko Kadušića pogađaju za 3:2 i ujedno, konačni rezultat ovog susreta.

Ovaj duel je bio dobra provjera trenerima oba tima da se uvjere u kvalitete, prije svega, igrača koji su nedavno pojačali redove jednog, odnosno, drugog tima, ali i da se uvjere u formu svih ostalih igrača koje imaju na raspolaganju uoči nastavka aktuelne prvoligaške sezone.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *