06/10/2024
FB_IMG_1518440808023

Nogometaši sarajevskog premijerligaša Željezničara danas su u okviru pripremne prijateljske utakmice savladali sa 4:2 prvoligaša visočku Bosnu.

Bosna Visoko – Željezničar Sarajevo 2:4

Foto: Facebook/ NK Bosna Visoko

Željezničar je bolje otvorio susret i poveo u 12. minuti pogotkom Kajkuta, da bi u 28. minuti bilo i 2:0 za “Plave sa Grbavice”, ovoga puta mrežu Visočaka pogodio je Zajmović.

Ipak, “Visočke Karioke” svega dvije minute nakon drugog gola Željezničara postižu pogodak preko Vile, za smanjenje rezultata u korist sarajevskog premijerlugaša na 2:1, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Nastavak susreta između Bosne i Željezničara donosi nove pogotke, konkretno, u 56. minuti Željezničar preko Mujagića dolazi do vodstva od 3:1, a u 63. minuti sarajevski tim dolazi i do visokih 4:1, strijelac novog pogotka za svoju ekipu ponovo je bio Mujagić.

Međutim, Visočaci se i pored visokog rezultatskog zaostatka u tim trenucima nisu predavali i u 75. minuti iz jedanaesterca postižu pogodak preko Hodžića za smanjenje vodstva Željezničara na 4:2, što će se kasnije ispostaviti i konačnim ishodom ovog susreta.

Bosna Visoko:Abadžija, Pidro, Mujkić, Gačan, Rizvanović, Cana, Sadiković, Pandžić, Dizdarević, Murga, Vila

Željezničar Sarajevo: Fejzić, Hadžić, Ćubara, Osmanković, Projić, Šabanadžović, Blagojević, Crnov, Zeba, Zajmović, Kajkut

Kraj: NK Bosna 2:4 FK Željezničar

Nakon ovog prijateljskog susreta, ekipa Željezničara ove sedmice suočava se sa novim premijerligašmim izazovima, s obzirom da za vikend zvanično starta proljetni dio aktuelne premijerlugaške sezone.

S druge strane, ekipa Bosne pripreme nastavlja prijateljskom utakmicom sa FK Sarajevo u Kampu FK Sarajevo, 14. februara, a nakon toga izabranici Ive Ištuka putuju u Međugorje gdje će nastaviti pripreme za proljetni dio aktuelne prvoligaške sezone.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *