06/10/2024
22141049_1456434421139504_2747308468902545683_n

Nogometni Klub Natron iz Maglaja, član Druge lige FBiH – grupa Centar, uskoro počinje sa realizacijom akcije ”Kupi stolicu za Natronov dom”, koja ima za cilj izgradnju tribina na Gradskom stadionu u Maglaju, kao i izgradnju ostalog popratnog sadržaja stadiona.

Ovaj potez FK Natron Maglaj, koji je za svaki respekt, ima za cilj da ovo nogometno borilište bude što funkcionalnije, kako bi gledaoci koji posjećuju domaće mečeve FK Natron Maglaj imali što veći komfor na stadionu, odnosno, kako bi se osjećali što ugodnije pri posjeti istom.

Mi sa portala sportskevijesti.com razgovarali smo sa na ovu temu našim uvaženim kolegama sa portala maglajsport.com, koji su nam detaljno objasnili o čemu se zapravo radi.

“Gradski stadion u Maglaju decenijama unazad je dom Nogometnog kluba Natron, a na odličnom travnjaku maglajskog stadiona prvi kontakt s loptom ostvarile su hiljade mladih ljudi.

Ipak, odličnom travnjaku nedostaju i tribine kakve Gradski stadion zaslužuje, stoga je proteklih dana oformljena radna grupa u sastavu: Mustafa Hadžić, Nermin Dedukić, Mirza Halvedžić, Rijad Memišević, Edi Ustalić, Alen Husaković i Adi Mešić, koja je pokrenula akciju ”Kupi stolicu za Natronov dom”, a u svemu nam veliku podršku i pomoć daje naša dijaspora, posebno Edin Beretka Mehinovic iz Holandije, koji nesebično radi u ovoj akciji.

Ozbiljan fudbalski tim i kolektiv sa dugogodišnjom tradicijom kakvu ima Nogometni klub Natron zaslužuje i odgovarajući stadion.

Već dugo vremena postoji ideja o rekonstrukciji maglajskog stadiona a prije svega njegove zapadne tribine kako bi posjetioci imali što bolje uslove za uživanje u sportskim predstavama, a sada je konačno i došlo vrijeme da se takav projekat pokrene te da san Maglajlija o uređenom Gradskom stadionu u Maglaju postane java.

Odlukom Upravnog odbora Nogometnog kluba Natron formirana je radna grupa koja će u narednom periodu raditi na realizaciji projekta rekonstrukcije zapadne tribine maglajskog stadiona a koja će podrazumijevati ”fine” radove te postavljanje 500 stolica sa naslonjačima na ovu tribinu Gradskog stadiona u Maglaju.

Finansijski zahtjevi jednog ovakvog projekta su veliki za budžet kluba, a kalkulacije pokazuju kako će jedna stolica s pripremom podloge i ugradnjom koštati 50,00 KM, stoga se u ovom projektu očekuje pomoć građana, navijača, simpatizera NK Natron ali i navijača drugih sportskih kolektiva, privrednog, vladinog i nevladinog sektora.

U klubu se nadaju da će sve Maglajlije i Maglajke prepoznati vrijednost ovog projekta te da će nesebično uzeti svoje učešće i kupiti stolicu za Natronov dom.

Stolicu za Natronov dom svi zainteresovani mogu uplatiti kod članova radne grupe koju čine: Mustafa Hadžić, Nermin Dedukić, Mirza Halvedžić, Rijad Memišević, Edi Ustalić, Alen Husaković i Adi Mešić, a kroz nekoliko dana donacije za stolice građani iz BiH ali i svijeta će moći uplatiti i putem posebnog bankovnog računa.

U narednom periodu radna grupa redovno će izvještavati o aktivnostima vezanim za projekat a sve informacije vezane za navedenu akciju možete pratiti i putem zvanične facebook stranice NK Natron.” stoji u tekstu naših uvaženih kolega sa portala maglajsport.com.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *