07/10/2024
IMG_20180308_164253

Premijer liga BiH ove sezone, kako se trenutno čini, mogla bi imati vrlo neizvijesnu zavšnicu na “oba fronta”, i u borbi za naslov prvaka BiH, ali i u borbi za opstanak u ligi.

Trenutno, nakon 22. odigrana kola, odnosno, nakon završenog regularnog toka sezone, na liderskoj poziciji prvenstvene tabele dva tima imaju isti broj bodova, konkretno, mostarski Zrinjski i sarajevski Željezničar u ovom trenutku imaju po 50 bodova, i upravo bi ova dva tima, kako sada stvari stoje, do samog kraja ove sezone mogla voditi najveću borbu oko naslova prvaka BiH.

 

FK Sarajevo u ovom trenutku ima najbolji napad u Premijer ligi BiH!

Ipak, niti jedan od dva vodeća tima ne može se pohvaliti da ove sezone igra najefikasniji nogomet u okviru Premijer lige, s obzirom na to da je u dosadašnjem dijelu sezone najviše pogodaka postiglo trenutno četvrtoplasirano Sarajevo, koje, inače, za vodećim dvojcem u ovom trenutku zaostaje deset bodova.

Sarajevo, kao najefikasniji tim u dosadašnjem dijelu sezone Premijer lige, na svom kontu ima 44 postigtnuta pogotka, što, nadalje, napad ovog tima čini najboljim u ligi u ovom trenutku, ispred Zrinjskog sa 40 postignutih pogodaka i sarajevskog Željezničara, te Širokog Brijega koji su, zaključeno sa posljednjim, 22. kolo kolom regularnog toka sezone Premijer lige BiH, postigli po 37 pogodaka.

 

FK Sarajevo u ovom trenutku ima najbolju gol razliku u Premijer ligi BiH!

Sarajevo, pored činjenice da ima, dakle, najbolji napad u ligi, također, ima i najbolju gol razliku u ligi ove sezone, koja iznosi u plusu od 25 pogodaka.

Dosadašnji skor Sarajeva od 44 postignuta i 19 primljenih golova stavlja tim sa “Koševa” po ovom parametru na prvo mjesto na tabeli u aktuelnoj sezoni Premijer lige, ispred Zrinjskog koji ima gol razliku od 40 postignutih i 18 primljenih pogodaka, odnosno gol razliku u plusu od 22 pogotka, te sarajevskog Željezničara koji imaj gol razliku od 37 postignut pogodaka i 16 primljernih golova koliko, što znači gol razliku u plusu od 21 pogodak.

 

Sarajevo dakle, ima najbolji napad i najbolju gol razliku u dosadašnjem dijelu Premijer lige za ovu sezonu, dok se drugi sarajevski tim može pohvaliti da u ovom trenutku ima najbolju odbranu u Premijer ligi.

 

FK Željezničar Sarajevo u ovom trenutku ima najbolju odbranu u Premijer ligi BiH!

Željezničar, koji po broju osvojenih bodova trenutno, dakle, dijeli lidersku poziciju sa mostarskim Zrinjskim u Premijer ligi BiH, ove sezone primio je 16 pogodaka u 22 susreta, što tim sa “Grbavice” po ovom parametru stavlja na prvo mjesto na tabeli u aktuelnoj sezoni najjačeg ranga nogometnog takmičenja u BiH.

Odbrani Željezničara u ovom trenutku u “leđa” gleda odbrana Širokog Brijega, s obzirom na to da je tim sa “Pecare” do ovog trenutka primio jedan gol više, odnosno, 17 pogodaka, te odbrana mostarskog Zrinjskog, koja je do sada primila 18 pogodaka.

 

Borba za opstanak u Premijer ligi ove sezone bi, slično kao borba za titulu prvaka, mogla biti vrlo neizvijesna, a trenutno najugroženiji timovi su posljednjeplasirani Vitez koji do ovog trenutka ima svega 8 osvojenih bodova, potom, pretposljednji zenički Čelik koji je do sada skupio 13 bodova, te desetoplasirana tuzlanska Sloboda, koja je do sada sakupila 21 bod, u dakle, 22. odigrana prvenstvena kola.

 

FK Vitez je u ovom trenutku najneefikasniji tim u Premijer ligi BiH!

Što se tiče najneefikasnijih timova u dosadašnjem dijelu sezone u okviru Premijer lige BiH, tu je na “liderskoj” poziciji ekipa Viteza, koja se, inače, u ovm trenutku nalazi na posljednjoj poziciji na prvenstvenoj tabeli, i koja je do sada postigla svega 9 pogodaka.

Nakon Vitežana, drugi na ovoj nezavisnoj tabeli je banjalučki Borac zenički Čelik sa 14 postignutih pogodaka, dok je treći najlošiji tim po ovom parametru, pretposljednji zenički Čelik, sa 17 postignutih pogodaka u do sada 22. odigrania prvenstvena kola Premijer lige.

 

NK Čelik Zenica u ovom trenutku ima najlošiju gol razliku u Premijer ligi BiH!

Najlošiju gol razliku u dosadašnjem toku prvenstva ima ekipa posljednjeplasiranog Čelika iz Zenice, sa gol razlikom od 17 postignutih i čak 54 primljena pogodaka ove sezone, odnosno, sa gol razlikom od minus 37 pogodaka.

Timovi koji su “najbliži” Zeničanima u ovom nezavidnom segmentu su “fenjeraš” Vitez sa gol razlikom od 9 postignutih i 41 primljenim pogotkom, odnosno, gol razlikom od minus 32 pogodaka, a nakon Viteza slijedi devetoplasirani tim i osmoplasirani tim(ovi) na prvenstvenoj tabeli po broju bodova, GOŠK iz Gabele koji ima gol razliku od 22 postignuta i 30 primljenih pogodaka, te Borac iz Banja Luke sa 14 postignutih i 22 primljena pogotka, odnosno, sa gol razlikom od minus 8 pogodaka.

 

U svakom slučaju, biće vrlo zanimljivo pratiti dalji rasplet u borbi za prvaka i borbi za opstanak u Premijer ligi BiH ove sezone.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *