06/10/2024
IMG_20180310_181643

Danas su odigrana dva susreta Premijer lige BiH, po jedan u okviru 1. kola Lige za prvaka i Lige za opstanak.

 

Liga za prvaka Premijer lige BiH

Zrinjski Mostar – Radnik Bijeljina 1:1

Aktuelni prvak BiH, mostarski Zrinjski, danas je na svom terenu je u 1. kolu Lige za prvaka dočekao u Radnik iz Bijeljine, sa kojim je naposlijetku podijelio bodove.

Bijeljinski Radnik je poveo već u osmoj minuti rezultstom 1:0, kada je sjajan pogodak postigao Velibor Đurić, rezantnim udarcem sa vrha kaznenog prostora, što se naposlijetku ispostavilo i rezultatom prvog poluvremena.

U nastavku susreta u Mostaru, Zrinjski je ipak uspio doći do poravnanja rezultata, strijelav pogotka za 1:1 bio je Filipović, što se nešto kasnije ispostavilo i konačnim rezultatom ovog susreta.

https://youtu.be/5c1KQRY418g

Izvor: YouTube

http://www.dailymotion.com/video/x6g2h7t

Izvor: Dailymotion

https://www.dailymotion.com/video/x6g2he0

Izvor: Dailymotion

Zrinjski se ovim remijem zadržao na liderskoj poziciji na prvenstvenoj tabeli sa jednim bodom prednosti u odnosu na sarajevski Željezničar, koji svoj susret 1. kola Lige za prvaka igra sutra.

Tabela nakon nepotpunog prvog kola Lige za prvaka Premijer lige BiH:

 

Liga za opstanak Premijer lige BiH

Mladost Doboj-Kakanj – Vitez 1:0

U Doboju kod Kaknja svoj međusobni susret 1. kola Lige za opstanak odigrali su domaća Mladost i ekipa Viteza.

Mladost je u ovom susretu došla do minimalne pobjede, a trenutak odluke dogodio se u 55. minuti, kada je Dilaver postigao jedini pogodak na susretu za važnu pobjedu svog tima rezultatom 1:0.

Mladost se ovom pobjedom dodatno učvršćuje na prvenstvenoj poziciji broj šest, sa velikim izgledima da izbjegne grčevitu borbu za opstanak u ovosezonskom premijerligaškom društvu, dok se Vitez novim porazom dodatno “zakovao” sa posljednje mjesto ovosezonske premijerligaške tabele.

Tabela nakon nepotpunog prvog kola Lige za opstanak Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *