07/10/2024
IMG_20180311_192345

Odigran je jedan susret prvog kola Lige za prvaka, te dva susreta Lige za opstanak Premijer lige BiH, nakon čega je došlo do promijene na liderskoj poziciji na tabeli.

 

Liga za prvaka Premijer lige BiH

Željezničar Sarajevo – Krupa 1:0

Stadion “Grbavica” danas je bio poprište vrlo zanimljivog susreta između Željezničara i Krupe, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovu sportsku manifestaciju i medijski popratila zanimljiv prvenstveni duel premijerligaša sa visokim ciljevima u aktuelnoj sezoni.

Susret na “Grbavici” počinje velikom prilikom za domaće, tačnije, u 2. minuti Vranješ iskosa izlazi sam ispred gola gostiju, ali Kutić na vrijeme istrčava, i spašava svoj gol.

Nekoliko minuta nakon te šanse za domaće, iz kornera je zaprijetila Krupa, međutim, Vukotić šutira glavom pored gola.

Potom, nakon dobrog napada u 16. minuti, Zakarić iz redova domaćih iskosa šutiraa, ali lopta odlazi visoko preko gola Krupe.

Naredne minute protiču u poprilično otvorenoj igri oba tima, sa dosta trke, ali i bez izglednih, stopostotnih šansi računajući oba tima.

Ipak, u 35. minuti mogli su gosti biti ti koji će doći do početnog vodstva, preciznije, nogometaši Krupe su istrčali brz kontra napad, Fajić je u završnici istog zaobišao golmana domaćih, Kjosevskog, potom i šutirao, ali je Mehremić iz redova Željezničara sa gol-linije izbacio loptu u korner.

Pet minuta kasnije, u 40. minuti, šansu za vodstvo imaju domaći, Zakarić iskosa snažno šutiraa, ali Kutić odbija loptu koja odlazi van granica terena.

U 45. minuti ponovo prijete domaći, Blagojević je dobro šutirao sa vrha kaznenog prostora, ali lopta odlazi malo preko gola, što je ujedno, bila i posljednja prilika u prvom dijelu igre, i na poluvrijeme se otišlo sa početnim rezultatom, bez pogodaka.

Drugo poluvrijeme susreta između Željezničara i Krupe počinje prilikom za goste, ali je domaći golman Kjosevski osujetio potencijalno opasnu situaciju po svoju mrežu i pravovremenim istrčavanjem uhvatio loptu, te spriječio veću opasnost.

Nakon te prilike, ponovo opasan napad gostiju, iz čijih redova Milanović dobro šutira, ali Kjosevski je ponovo na pravom mjestu.

U 59. minuti veliku šansu za rezultatsko vodstvo imaju domaći nogometaši, prvobitno je Zakarića pred golom blokirao Vukotić, a potom odbijenu loptu Ubiparip šutira preko gola ekipe Krupe.

Sve te propuštene prilike za Krupu u nastavku susreta na “naplatu” dolaze u 65. minuti, kada nakon kornera za domaće koji je je izveo Zakarić, na drugoj stativi najbolje reaguje napadač Željezničara, Vojo Ubiparip, koji efektno pogađa mrežu gostujućeg golmana Kutića za vodstvo svog tima rezultatom 1:0.

Vodstvo domaćih uvjetovalo je nešto ofanzivniju igru Krupe u odnosu na dotašnji dio susreta, što je, također, ostavljalo i dosta prostora za brze protunapade domaćih, koji upravo iz jednog takvog prvobitno dolaze do udarca iz ugla, iz kojeg u 79. minuti lopta u petrcu gostiju dolazi do Vranješa čiji udarac sa sa vrha peterca sjajno brani Kutić i spašava svoj tim novog primljenog pogotka.

Ubrzo nakon te prilike za Željezničar ponovo prije igrači Krupe, Vukotić je u 86. minuti sjajno istrčao, šutirao, ali je Kjosevski izbacio u korner.

Do kraja susreta Krupa je još jednom zaprijetila, konkretno, u 89. minuti udarac Makitana sa distance brani Kjosevski.

U tim trenucima, pa do kraja suareta, ostalo je isuviše malo vremena za još neku rezultatsku promijenu, i susret se naposlijetku i završio rezultatom 1:0, odnosno, minimalnom pobjedom Željezničara.

Sarajevski premijerligaš se ovom pobjedom vratio na lidersku poziciju na prvenstvenoj tabeli, dok se ekipa Krupe, i pored poraza, zadržala na petoj poziciji Premijer lige BiH u ovom trenutku.

http://www.dailymotion.com/video/x6g4f4v

Izvor: Dailymotion

 

Liga za opstanak Premijer lige BiH

Danas su u okviru 1. kola Lige za opstanak Premijer lige BiH odigrana dva susreta, u Banja Luci između Borca i zeničkog Čelika, i u Gabeli između GOŠK-a i tuzlanske Slobode, i zanimljivo, oba su završena identičnim rezultatom, neriješeno i bez pogodaka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *