07/10/2024
20180311_204416

Fudbaleri Sarajeva poraženi su u prvoj utakmici doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine. Izabranici Husrefa Musemića minimalnim rezultatom izgubili su na gostovanju u Širokom Brijegu.

Otvaranje utakmice donijelo je inicijativu domaćina, ali nije bilo opasnosti po gol Sarajeva. Na drugoj strani Sarić je prošao po desnoj strani, šutirao, no lopta završava  na vanjskoj mreži gola domaćina. Potom je Mustafić isprobao svoj udarac, ali Bandić brani. Crepulja je u nastavku lijepo pronašao Bekića na lijevoj strani, koji je prizemnim centaršutom tražio Velkoskog, ali golman Širokog Brijega dolazi do lopte. Igrala se 22. minuta  kada je Lončar izblokiran, a potom je isti igrač šutirao nakon greške Crepulje, no Pavlović brani.

Do kraja prvog dijela Sarajevo je imalo još tri obećavajuća napada. Sarić je pronašao na drugoj strani Halilovića, koji je vratio loptu u šesnaestarac gdje Crepulja ne stiže da šutira. Potom je Mustafić dodao do Sarića, koji je šutirao preko gola iz dobre pozicije, a do kraja, Halilović je imao dobru poziciju, ali je zakomplikovao je njegov udarac izblokiran.

Na otvaranju drugog dijela velika prilika za Široki Brijeg. Nakon kornera Bralić je šutirao glavom, a sjajno je odbranio Pavlović. Igrala se 69. minuta kada je Široki Brijeg došao do vodstva. Bagarić je pogodio iz nedozvoljene pozicije, ali se nije oglasila pištaljka glavnog sudije.

Do kraja prilike Sarajevo je još imalo priliku preko Bekića, koji je sa distance šutirao preko gola, a na drugoj strani Pavlović je odbranio udarac Kožula. U narednom kolu Sarajevo će gostovati u Bijeljini.

(fksarajevo.ba)

http://www.dailymotion.com/video/x6g4qes

Izvor: Dailymotion

https://www.dailymotion.com/video/x6g4rp1

Izvor: Dailymotion

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *