07/10/2024
Untitledolimpik

Odigrani su svi susreti dvadesetprvog kola Prve lige FBiH, a pored ostalih mečeva, vrlo zanimljivi susreti odigran je na stadionu “Banja Ilidža” u Gradačcu između Zvijezde i sarajevskog Olimpika, te na stadionu “Rođeni” u Vrapčićima, gdje su snage odmjerili mostarski Velež i Bosna iz Visokog.

 

Zvijezda Gradačac – Olimpik Sarajevo 0:0

Foto: Facebook/ NK Zvijezda Gradačac

Na stadionu “Banja Ilidža” u Gradačcu derbi susret dvadesetprvog kola Prve lige FBiH odigrali su domaća Zvijezda i sarajevski Olimpik.

Prvo poluvrijeme na susretu u Gradačcu između Zvijezde i sarajevskog Olimpika nije moglo opravdati epitet derbi susreta opvog kola, s obzirom da nije viđena niti jedna ozbiljnija prilika koja bi rezultirala pogotkom, odnosno, rezultatskom promijenom, i na odmor se otišlo pri početnom rezultatu.

Foto: Facebook/ NK Zvijezda Gradačac

U nastavku susreta domaća Zvijezda je bila nešto bolji tim, ali su se gosti iz Sarajeva izuzetno dobro branili.

Najbolja prilika na susretu bila je za domaći tim, Huseinspahić je pokušao, ali je sa gol-linije loptu izbacio igrač Olimpika Muminović.

Naposlijetku se ovaj susret i završio bez pogodaka, te su se oba tima morala zadovoljiti podijelom bodova.

Zvijezda i Olimpik su sa po jednim bodom iz ovog susreta ostali u trci za prvo mjesto, odnosno, jedino mjesto koje vodi u Premijer ligu BiH.

Foto: Facebook/ NK Zvijezda Gradačac

 

 

Velež Mostar – Bosna Visoko 0:0

Foto: Facebook/ NK Bosna Visoko

 

U Vrapčićima, na stadionu “Rođeni” jedan od derbi mečeva ovog kola Prve lige FBiH odigrali su mostarski Velež i Bosna iz Visokog.

Foto: Facebook/ NK Bosna Visoko

Prvo poluvrijeme nije donijelo neke velike šanse, Velež je više imao loptu u nogama, ali nije uspijevao da stvori kontinuirani pritisak na odbranu Bosne, pa se naposlijetku na odmor otišlo rezultatom 0:0, onim početnim.

Foto: Facebook/ NK Bosna Visoko

 

Drugo poluvrijeme počinje otvorenom igrom oba tima, Bosna je prva imala priliku za rezultatsku promijenu, ali udarac Hodžića u 61. minuti izblokirala je odbrana Veleža.

Nakon toga, domaći su preuzeli terensku inicijativu, prijetili su preko Zvonića, Mujanovića, i Lucasa, ali bez uspjeha.

Foto: Facebook/ NK Bosna Visoko

Kako se susret bližio kraju Velež je igrao sve ofanzivnije, a takav pristup igri otvorio je Bosni dosta prostora za kontre, koje su oni pokušavali iskoristiti, ali im je nedostajala konkretna završnica.

Pred kraj susreta, preciznije, u 82. minuti, nogometaši Bosne su izveli dobar kontra napad, ali udarac Dizdarevića nogometaš Veleža Doljančić izbacuje loptu sa gol linije, i tako spašava svoj tim primljenog pogotka.

Foto: Facebook/ NK Bosna Visoko

Do kraja susreta nije bilo velikih uzbuđenja pred golamnima oba tima, i susret se završio rezultatom 0:0, odnosno, podijelom bodova, kojom ne mogu biti zadovoljni niti jedni niti drugi.

Foto: Facebook/ NK Bosna Visoko

 

Sloga Simin Han – TOŠK Tešanj 2:0

Foto: Facebook/ NK TOŠK Tešanj

Pored mečeva u Gradačcu i Vrapčićima, vrlo zanimljivo je bilo i na stadionu “Bare” u Siminom Hanu, gdje su se sastali domaća Slogai TOŠK iz Tešnja.

Sloga je došla do pobjede rezultatom 2:0 i na pravi iskorististila neriješen rezultat na susretu u Gradačcu između Zvijezde i sarajevskog Olimpika, te došla na diobu liderske pozicije na prvenetvenoj tabeli.

S druge strane, TOŠK se nakon novog poraza dodatno doveo u nezgodnu poziciju na prvenetvenoj tabeli, te će tim iz Tešnja do kraja prvenstva voditi grčevitu borbu za prvoligaški opstanak.

 

Na ostalim terenima u okviru susreta dvadesetprvog kola Prve lige FBiH, bilo je, također, dosta zanimljivo, Metalleghe-BSI iz Jajca je kao domaćin bilo bolje od ekipe Bratstva iz Gračanice, potom, Jedinstvo je na svom terenu u Bihaću savladao Slaven iz Živinica, također, Rudar je u Kaknju bio bolji od bugojanske Iskre, dok su se susreti između Igmana iz Konjica i Orašja, te Čapljine i Travnika završili neriješeno.

Foto: nkmetalleghe-bsi.com

 

Svi rezultati dvadesetprvog kola Prve lige FBiH:

Tabela nakon dvadesetprvog kola Prve lige FBiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *