07/10/2024
Untitledboracj

Odigrani su svi susreti dvadesetprvog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Centar, odnosno, trećeg ranga nogometnog takmičenja u Bosni i Hercegovini.

U ovom kolu u okviru Druge lige FBiH – grupa Centar na tri od sedam susreta slavili su domaći timovi, gosti su pobjede ostvarili, također, u tri navrata, dok se jedan duel završio neriješenim rezultatom.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi postigavši ukupno 26 pogodaka, od toga šest na susretu u Ilijašu, između istoimenog domaćina i Azota iz Vitkovića.

Foto: Facebook/ NK Ilijaš

 

Derbi susret ovog kola odigran je u Žepču, gdje su snage odmjerili nekadašnji premijerligaš Žepče i Borac iz Jelaha, a pobjedu su ostvarili gosti, zahvaljujući čemu su došli na diobu liderske pozicije na prvenstvenoj tabeli.

Foto: Facebook/ FK Borac Jelah

 

Od ostalih mečeva izdvaja se poraz Goražda u gostima kod Usore, zatim, domaća pobjeda Famosa iz Hrasnice protiv Natrona iz Maglaja, potom, domaći trijumf Krivaje iz Zavidovića protiv bivšeg premijerligaša Radnika iz Hadžića, nadalje, gostujuću pobjedu ostvarila je ekipa Pobjede iz Tešanjke protiv Jedinstva iz Ljubnića, kao i sarajevska Bosna Union u Zenici protiv Rudara.

Foto: Facebook/ Dizajn Plus Sport

 

 

Svi rezultati dvadesetprvog kola Druge lige FBiH – grupa Centar:

Tabela nakon dvadesetprvog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Centar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *