07/10/2024
30414864_1779875835368967_6378416688173416448_n

Odigrani su svi susreti dvadesetprvog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Sjever, u kojima su na pet od osam mečeva slavili domaći timovi, gosti su trijumf ostvarili na jednom susretu, a dva duela su završen neriješeno.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 18 pogodaka na svim mečevima, od toga pet pogodaka na meču u Poljicama između Svatovca i bosne iz Kalesije.

Derbi susret ovog kola odigran je u Banovićima, gdje su sastali bivši premijerligaši Budućnost i Radnički iz Lukavca, a do važne prvenstvene pobjede su došli domaći nogometaši.

 

Foto: Facebook/ FK Budućnost Banovići

 

Na ostalim terenima u ovom kolu bilo je, također, dosta zanimljivo, bivši premijerligaš Gradina iz Srebrenika slavila je domaći trijumf protiv ekipe Ingrama iz Dubokog Potoka, potom, zanimljivo je bilo i u Mirčini, gdje je Lokomotiva savladala Priluk, a slično je bilo i na stadionu u Tojšićima, gdje je domaća Sloga bila bolja od Mladosti iz Malešića, također, i Dizdaruša iz Brčkog je bila uspješan domaćin, savladali su ekipu Bosne iz Mionice, dok su Mramor i Seona, te Dinamo iz donje Mahale i Prokosovići odigrali neriješeno.

Foto: Facebook/ OFK Gradina Srebrenik

 

Svi rezultati dvadesetprvog kola Druge lige FBiH – grupa Sjever:

Tabela nakon dvadesetprvog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Sjever:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *