07/10/2024
Untitledkrajisnik

Odigrani su svi susreti sedamnaestog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Zapad, odnosno, trećeg ranga nogometnog takmičenja u Bosni i Hercegovini.

U ovom kolu u okviru Druge lige FBiH – grupa Zapad na tri od sedam susreta slavili su domaći timovi, na dva susretu slavili su gosti, dok je na dva susreta bilo je neriješeno.

Strijelci su u ovom kolu bili neraspoloženi, postigavši ukupno 13 pogodaka, od toga po pet na meču u Busovači, između istoimenog domaćina i Sloge iz Bosanske Otoke.

U jednom od zanimljivijih mečeva ovog kola prvenstveni lider Novi Travnik na svom terenu je dočekao ekipu Viteza iz Bužima i ubilježio novu prvenetvenu pobjedu.

https://www.facebook.com/612564072140426/videos/1778237175573104/

Izvor: Facebook/ NK Novi Travnik

 

Od ostalih susreta, izdvaja se gostujući trijumf bivšeg premijerligaša Krajine iz Cazina kod Bratstva iz Bosanske Krupe, potom, gostujući trijumf nekadašnjeg premijerligaša Kiseljaka kod Ključa, zatim, domaća pobjeda Brekovice 78 protiv Radnika iz donjeg Vakufa, kao i neriješeni rezultati na mečevima između Krajišnika iz Velike Kladuše i Rudara iz Han Bile, te između Podgrmeča iz Sanskog Mosta i Viteza.

Izvor: YouTube/ Radio Velika Kladuša

 

Svi rezultati sedamnaestog kola Druge lige FBiH – grupa Zapad:

Tabela nakon sedamnaestog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Zapad:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *