07/10/2024
IMG_20180409_202307

Danas je u Vitezu odigran posljednji duel 4. kola Lige za opstanak Premijer lige BiH, a sastali su se Vitez i zenički Čelik.

 

Vitez – Čelik Zenica 0:4

Susret u Vitezu počeo je terenskom inicijativom nogometaša zeničkog premijerligaša, koji su do prednosti stigli već u 16. minuti, i to nakon što je Đelmić šutirao, a odbijena lopta stigla do Nikolića koji je lijepo pogodio za vodstvo svog tima rezultatom 1:0.

Nekoliko minuta kasnije, preciznije z 21. minuti, domaći Vitez je mogao poravnati rezultat, ali je udarac Vukoje, umjesto u mreži, završio na stativi gola Zeničana.

Nakon te prilike, uslijedio je period utakmice kada se igralo, uglavnom, između dva kaznena prostora, da bi u 44. minuti nogometaš Čelika, Anđušić, iskoristio pogrešku odbrane Viteza i svom timu donio rezultatsku prednost od 2:0, što je, ujedno, bio i rezultat prvog dijela susreta.

U nastavku susreta ponovo bolja igra Zeničana, koji u u 53. minuti preko Okolija dolaze do vodstva od 3:0, i faktički već tada rješavaju pitanje pobjednika ovog susreta.

Od tog trenutka, pa do kraja utakmice, Čelik je imao još nekoliko prilika, a jednu od njih je iskoristio, konkretno, Nikolić je u 90. minuti susreta postigao svoj drugi gol na utakmici za, ispostaviće se, konačnih 4:0, odnosno, za sigurnu i ubjedljivu pobjedu svog tima u Vitezu.

Zeničani su ovom pobjedom povećali svoje šanse za opstankom u Premijer ligi, dok je Vitez od danas i matematički ispao iz najjačeg ranga nogometnog takmičenja u BiH, s obzirom da šest kola prije kraja prvenstva zaostaju nedostižnih 19 bodova za pozicijom koja garantuje opstanak u Premijer ligi.

http://www.dailymotion.com/video/x6hjwtn

Izvor: Dailymotion

http://www.dailymotion.com/video/x6hjwyl

Izvor: Dailymotion

https://www.dailymotion.com/video/x6hjx10

Izvor: Dailymotion

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *