07/10/2024
Untitledkalesija1

Bosna iz Kalesije je nogometni klub koji je takmiči u trećem rangu bosanskohercegovačkog nogometnog takmičenja, Drugoj ligi FBiH – grupa Sjever, a na zvaničnoj Facebook stranici ovog kluba može se pronaći vrlo zanimljiv podatak po čemu je ovo mjesto u BiH u ovom trenutku “epicentar” bosanskohercegovačkih ligaških nogometnih prilika.

Naime, na zvaničnoj Facebook steanici FK Bosna Kalesija može se pronaći interesantan podatak vezan za prve strijelce prva tri ranga nogometnog takmičenja u BiH, odnosno, vezan za vodeće strijelce u prva tri ranga nogometnog takmičenja u BiH.

Tako je vodeći na listi strijelaca Premije lige BiH nogometaš Sarajeva, Mersudin Ahmetović, sa 13 postignutih pogodaka, a Mersudin Ahmetović je svoje prve nogometne korake počeo u Kalesiji.

Nadalje, prvi strijelac Prve lige FBiH je Jasmin Mujkić, inače, nogometaš Brastva iz Gračanice, sa 13 postignutih pogodaka, a i Jasmin Mujkić je, inače, iz Kalesije, preciznije, njegov prvi klub je FK Mladost 78 iz Donjih Vukovija kod Kalesije.

Također, prvi strijelac Druge lige FBiH – grupa Sjever je Safet Mujkić, nogometaš Bosne iz Kalesije sa 15 postignutih pogodaka u aktuelnoj sezoni.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *