06/10/2024
Untitledmosevac

Nogometni klub Moševac iz Maglaja osnovan je 7. novembra 2014. godine, i od tada do danas, ovaj klub konstantno napreduje kako u rezultatskom, tako i u organizacionom smislu.

NK Moševac se u aktuelnoj sezoni takmiči u okviru trećeg ranga nogometnog takmičenja u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Centar, gdje se trenutno aktivno bore za ulazak u drugi rang nogometnog takmičenja u BiH, Prvu ligu FBiH.

Sam klub vode vrlo ambiciozni ljudi, koji za cilj imaju, prije svega, razvoj nogometa u ovom mjestu, te što bolju promociju nogometa Općine Maglaj u širim okvirima BiH.

Tako su iz rukovodstva Moševca pokrenuli inicijativu, odnosno, akciju kupovine članskih karata ovog kluba, kako bi klub bio samoodrživ, i finansijski što stabiliniji.

Akcija datira od samoga osnivanja kluba, ali tadašnja klupska Uprava nije istu prezentovala, niti su karte bile kupovane u današnjem obimu.

Mi sa portala sportskevijesti.com povodom ove akcije stupili smo u kontakt sa službom za odnose sa medijima NK Moševac, kako bismo dobili nešto više informacija vezano za samu akciju, i naposlijetku, kako bismo sa ovim projektom upoznali naše uvažene čitaoce.

Ulaskom novih članova u Upravni odbor NK Moševac, došlo je do mnogih ideja kako bi se nadogradio budžet kluba, a jedna od tih je bio i sistem za članske ulaznice, gdje se kupac kartica većeg iznosa obavezuje da će uplatiti iznos tokom tekuće godine, odjednom ili na rate, rečeno je za portal sportskevijesti.com iz službe za odnose sa medijima NK Moševac.

Sposobnost rukovodstva NK Moševac je na visokom nivou po čemu su i prepoznatljivi, pa su tako čelni ljudi ovog kluba napravili kategorizaciju članskih karata NK Moševac.

Sa svakom članskom kartom dobiju se određene povlasti, konkretno, sa kupovinom članske karte čija cijena iznosi 20 KM iskazuje se osnovna podrška klubu, zatim, kupovinom članske karte čija cijena iznosi 50 KM omogućava se besplatan ulaz na sve domaće utakmice NK Moševac, potom, kupovinom članske karte čija cijena iznosi 120 KM postaje se član skupštine NK Moševac, nadalje, kupovinom članske karte čija cijena iznosi 240 KM postaje član skupštine i UO NK Moševac, ukoliko se pri tome dobije podrška postojećih članova, i naposlijetku, kupovinom članske karte čija cijena iznosi 1200 KM postaje se počasni član UO NK Moševac.

Inače, dosadašnjom kupovinom članskih karata značajna sredstva su prilivena u klub, i sam klub ovim načinom organizacije konstanto radi na razvijanju novih ideja.

Osoblje iz službe za odnose sa medijima NK Moševaca za sportskevijesti.com kazali su da su u klubu izuzetno zahvalan svim dosadašnjim kupcima članskih karata, uz nadu da će se trend rasta novih članova ovog kluba nastaviti i u budućnosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *