22/09/2024

Odigrani su svi susreti posljednjeg, 46. kola engleskog Championshipa, osdnosno, drugog ranga nogometnog takmičenja u toj državi, nakon koje je poznato ko će ići direktno u elitni rang englčeskog nogometa, Premier League, ko će svoju šansu za plasman u Premier League tražiti kroz doigravanje, kao i ko su putnici u treći rang engleskog nogometnog takmičenja, League One.

Ipak, pored samih rezultata, jedna naročito zanimljiva scena dogodila se na jednom od susreta ovog kola, preciznije na susretu između, sada već, budućeg premierligaša Cardiff City-a i Readinga, a koji je završen neriješeno i bez pogodaka.

Naime, jedan od igrača gostiju iz Readinga je umjesto iza linije koja označava granice terena, aut izveo sa linije koju je napravila od krova stadiona, a najzanimljivije je to što niko nije primijetio ovu nesvakidašnju situaciju, i igra je nastavljena bez prekida.

Ovu nevjerovatnu situacija koja dolazi iz engleskog Championshipa možete pogledati u sljedećem video prilogu:

https://www.dailymotion.com/video/x6izach

Izvor: Dailymotion

Nakon odigranih mečeva 46. kola Championshipa, plasman u Premijer League izborili su Wolverhampton Wolves i Cardiff City, a iz lige su ispali Barnsley, Burton Albion i Sunderland.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *