22/09/2024

Odigrani su susreti dvadesetpetog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Jug, odnosno, trećeg ranga nogometnog takmičenja u Bosni i Hercegovini.

U ovom kolu u okviru Druge lige FBiH – grupa Jug na četiri od sedam susreta slavili su domaći timovi, na tri susreta slavili su gosti, dok u ovom nije bilo neriješenih rezultata.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi postigavši ukupno 20 pogotka, od toga pet pogodaka na meču u Podhumu kod Livna između Kamešnice i nekadašnjeg premijerligaša Sloge iz Ljubuškog.

Foto: Facebook

 

Od ostalih susreta izdvajaju se gostujuća pobjeda prvenstvenog lidera Posušja u Mostaru kod Cima, zatim, domaća pobjeda Sloge iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja protiv Klisa iz Buturović Polja, potom, gostujuća pobjeda Rame kod Turbine iz Jablanice, također, gostujući trijumf mostarskog Branitelja kod nekadašnjeg premijerligaša Gruda, nadalje, domaća pobjeda Neuma protiv Stoca, kao i domaća pobjeda nekadašnjeg prvaka BiH, Brotnja iz Čitluka protiv nekadašnjeg premijerligaša Troglava 1918 iz Livna.

https://www.facebook.com/137144823083307/videos/1265277766936668/

Izvor: Facebook/ HNK Brotnjo Premier SK

 

Svi rezultati dvadesetpetog kola Druge lige FBiH – grupa Jug:

Tabela nakon dvadesetpetog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Jug:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *