22/09/2024

Odigrani su svi susreti dvadesetpetog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Sjever, u kojima su na šest od osam mečeva slavili domaći timovi, gosti se nisu radovali niti na jednom susretu, a dva duel su završena neriješenim rezultatom.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 21 pogodak na svim mečevima, od toga po četiri pogotka na mečevima u Malešićima između Mladosti i Seone, te u Mramoru između istoimenog domaćina i Ingrama iz Dubokog Potoka.

Foto: Facebook/ FK Seona

 

Derbi kola odigran je u Sreberniku između nekadašnjih premijerligaša Gradine iz Srebrenika i Budućnosti iz Banovića, aktuelnog prvenstvenog lidera, derbi koji je naposlijetku završen neriješenim rezulatom.

https://www.facebook.com/fkbb1947/videos/1808032942553256/

Izvor: Facebook/ FK Budućnost Banovići

 

Na ostalim terenima u ovom kolu bilo je, također, dosta zanimljivo, bivši premijerligaš Radnički iz Lukavca poražen je u gostima kod Dinama iz Donje Mahale kod Orašja, zatim, Lokomotiva je na svom terenu u Miričini savladala Bosnu iz Kalesije, potom, Sloga iz Tojšića je kao domaćin bila bolja od Bosne iz Mionice, također, uspješan domaćin bio je Priluk koji je savladao Prokosoviće, kao i Svatovac, koji je na svom terenu u Poljicama bio bolji od brčanske Dizdaruše.

Foto: Facebook/ FK Lokomotiva Miričina

 

Svi rezultati dvadesetpetog kola Druge lige FBiH – grupa Sjever:

Tabela nakon dvadesetpetog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Sjever:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *